MX World

13/09/2020 17:38 - geplaatst door Stingray

In de eerste manche slaagde Jago Geerts er in om drie puntjes in te lopen op WK-leider Tom Vialle. Maar de Fransman slaagde er in om in de slotreeks het tij in zijn voordeel te doen kantelen. Vialle won de reeks én de GP voor onze landgenoot. Vialle nam in reeks 1 het initiatief en behield dat een aantal ronden lang voor Geerts en van de Moosdijk. In de zesde ronde name Geerts het commando over en won de reeks. Achter Vialle leverde Renaux een gevecht dat hij leek te winnen, maar halfweg kende hij een hapering waardoor TK Olsen zijn derde plaats kon veilig stellen voor Jed Beaton en Conrad Mewse.

In de tweede reeks vertrok Vialle weer als snelste, dit keer voor Ben Watson en Beaton. Geerts ging samen met Beaton over Watson en vervolgens bleef , Beaton zich verweren. Zo duurde het tot half koers eer Geerts in tweede stelling kwam, maar ook niet verder. Vialle, Geerts en Beaton bezetten het podium en in de WK-stand  bleef het verschil gelijk: 21 punten. Het duel wordt over twee weken verder gezet in Mantova.