MX World

14/09/2020 19:02 - geplaatst door Stingray

Na de drie wedstrijden in Faenza bezet Roan van de Moosdijk weer de vijfde plaats in het FIM wereldkampioenschap MX2. De 19-jarige crosser verloor deze positie afgelopen woensdag eerst even aan teamgenoot Mathys Boisrame. Tijdens de achtste GP van het seizoen heroverde de regerend EMX250 kampioen deze positie terug. Mathys en Mikkel Haarup kwamen helaas niet in actie. Beide gingen afgelopen woensdag hard onderuit en het F&H Kawasaki MX2 Racing Team besloot beide aan de kant te houden. De overwinning ging naar Tom Vialle, hij is ook de leider in de tussenstand.

Meer onder Thor.

Voor de derde keer dit jaar mocht Roan vanaf de pole-position vertrekken. De Motul gesmeerde KX250F kwam goed uit de start en de Brabander komt als vijfde uit de eerste bocht. In de eerste ronde weet hij zich verbeteren waardoor Roan als vierde uit de eerste ronde komt. Vervolgens verliest hij een plekje aan Maxime Renaux en even later volgt ook Beaton. De zesde plaats is vervolgens de rest van de wedstrijd voor de Eindhovenaar die daarmee teamgenoot Mathys in de tussenstand van het WK passeert.

Opnieuw een goede start voor Roan die als vierde uit de start komt. In de eerste ronde wordt hij aangevallen door Kevin Horgmo waardoor de Kawasaki-rijder een andere lijn kiest. Beaton profiteert hiervan en hij weet beide in een beweging te passeren. Roan komt als vijfde uit de eerste ronde en hij volgt Jago Geerts op de voet. De Brit Watson gaat in de vierde ronde in de fout waardoor hij Beaton, Geerts en Roan ziet passeren. In de tweede helft van de wedstrijd lukt het Roan niet gemakkelijk om de aansluiting vast te houden bij Geerts. De Arai-gesteunde Roan kiest voor een goede wedstrijd en hij consolideert de vierde plaats. Met een zesde en vierde plaats tijdens de manches wordt Roan knap vijfde in het dagklassement.