MX World

15/09/2020 09:16 - geplaatst door Stingray

Jeremy Seewer van Monster Energy Yamaha Factory MXGP verkleinde het gat naar de top-drie van het kampioenschap nadat hij het podium net miste tijdens de achtste ronde van het FIM Motocross Wereldkampioenschap in Faenza, Italië. De ‘91’ evenaarde zijn huidige positie in het kampioenschap met een vierde plaats algemeen, terwijl teamgenoot Gautier Paulin als elfde eindigde. Jeremy maakte wel indruk door zijn strijdlust in reeks één. die hij evenwel met een val moest bekopen.

Verder onder Thor.

De derde van drie back-to-back races die plaatsvonden in Faenza, Italië, verwelkomde voor het eerst sinds het begin van de wereldwijde pandemie toeschouwers. Hoewel de plaatsen beperkt waren, werden de 1000 gelukkige fans die mochten bijwonen, getrakteerd op ongelooflijke races.

Een hectische start van de openingsrace zag Seewer rond bocht stuur aan stuur mee rijden met de gebruikelijke starters Jorge Prado en Antonio Cairoli. Na een alles-of-niets actie voor de ideale lijn ontstond er een conflict tussen Cairoli enSeewer.  Wat Prado meteen een voordeel gaf. Gelukkig konden beide rijders hun motorfietsen rechtop houden.  Na die sportieve ruzie met Cairoli bleef Seewer gefocust en slaagde er uiteindelijk in toch aan te sluiten bij de leider. De ‘91’ lanceerde tot vier maal toe een aanval op Prado om de leiding over te nemen. Bij de vierde poging - telkens op dezelfde plaats - ging Seewer er af. Een snelle remonte na de spectaculaire val stelde Seewer in staat om de derde positie te redden.

Een explosieve en actievolle tweede race zag Seewer terugveren van een middelmatige start om een ​​plek in de top-drie uit te dagen. De 26-jarige Zwitserse coureur reed een zinderend snel tempo aan het begin van de race, maar de effecten van drie back-to-back Grands Prix, zinderende hete temperaturen en zes zwaarbevochten races in een tijdsbestek van zeven dagen namen eisten hun tol. Seewer kwam op het einde energie tekort. Hij slaagde er alsnog in om als vierde over de streep te komen voor de vierde plaats in het algemeen klassement, waardoor het gat naar de derde plaats in het kampioenschap werd verkleind tot 8 punten.

Paulin stond voor de 11e gate-pick nadat een langzamere rijder zijn snelste ronde in de kwalificatie verpestte. De Fransman reageerde met twee ongelooflijke starts. In reeks 1 kende de '21' een start in de top-zes en daagde hij een plaats in de top-vijf uit gedurende de eerste 15 minuten voordat hij de voorkant verloor tijdens een steile afdaling en ten val kwam. Hij slaagde erin om 11e te eindigen.

Met de vorige kampioenschapsleider uit competitie voor de volgende drie ronden van het seizoen vanwege een blessure, staat de MXGP-titeljacht wijd open. Dit geeft alle rijders een extra voorsprong die zorgt voor ongelooflijke races. Paulin begon goed in de tweede en laatste race, maar werd snel van de derde positie naar de negende geschoven in de hectiek van de eerste ronde. Van daaruit leed de Fransman ook onder de gevolgen van het compacte schema dat minimale tijd voor herstel biedt en daardoor zijn gebruikelijke vorm niet kon vinden. Hij moest genoegen nemen met de negende plaats en staat nu negende in de MXGP kampioenschapsstand.

Arnaud Tonus van Monster Energy Yamaha Factory MXGP verzwikte zijn linkerenkel een week geleden tijdens de zesde ronde van het FIM Wereldkampioenschap motorcross hier in Faenza ernstig. De 28-jarige Zwitser probeerde de Grand Prix van Emilia-Romagna te racen, maar kon de pijn niet verdragen en trok zich terug na 1 ronde vrije training.