MX World

05/10/2020 09:53 - geplaatst door Stingray

Monster Energy Yamaha Factory MXGP stelde Jeremy Seewer en Gautier Paulin op als  de enige rijders onder de blauwe luifel, aangezien Arnaud Tonus nog steeds herstellende is van de lichte hersenschudding van een week geleden.

Jeremy Seewer kende een solide start van de Grand Prix - hij zette de vierde tijd neer in de kwalificatie en bevond zich toen midden in de strijd in de eerste manche in de koningsklasse. Een zesde was zijn eindresultaat, dus er werden waardevolle punten behaald voor de titelrace. Een andere race-lange strijd werd gestreden in de tweede manche, toen Seewer als vierde begon en de top drie achterna ging. Een pass voor de derde plaats werd gemaakt in de laatste ronde, wat bewijst dat hij nooit toegeeft, waardoor hij vierde werd in de eindstand. Seewer staat nog steeds derde in het kampioenschap, dertig punten achter op de huidige leider.

Meer onder Thor, credits Monster Energy Yamaha.

Gautier Paulin had een solide dag met indrukwekkende snelheid, maar de resultaten weerspiegelen niet helemaal hoe goed hij reed. Matige starts beperkten hem in beide manches, maar hij redde toch elke keer een zevende plaats en werd gelijk ook zevende overall. De eerste manche was bijzonder indrukwekkend, want hij stormde vanaf de top van de top vijftien naar voren om dat resultaat te redden. Het was een zeer consistente dag - zijn puntenaantal hielp hem ook naar de zevende plaats in het klassement te springen. Slechts negentien punten scheiden hem van de rijder op de zesde plaats.

Het Monster Energy Yamaha Factory MXGP-team richt nu hun aandacht op de Grand Prix van Spanje, die zal worden verreden op het nieuwe circuit van intu Xanadu - Arroyomolinos. Dat is de twaalfde ronde van het FIM Wereldkampioenschap Motorcross 2020.

Jeremy Seewer: "Eerlijk gezegd, het was niet mijn beste dag. Dus ik heb het gevoel dat ik het goed heb gedaan. Oké, ik verloor wat punten in de eerste. Ik had als vierde kunnen eindigen en dat zou me op het podium hebben gezet. Hoe dan ook, ik weet wat ik heb en nu is mijn belangrijkste focus om te hergroeperen en te proberen mijn lichaam weer normaal te maken. Het is nog steeds een lang seizoen en nu begint het voor iedereen heel moeilijk te worden."

Gautier Paulin: "Mijn snelheid was echt goed vandaag. Ik had de derde beste rondetijd. Als ik race is mijn snelheid echt goed. Ik had vandaag twee slechte starts, en dat is echt het verhaal van mijn weekend. Twee slechte starts en het was erg moeilijk om terug te komen. In de eerste manche kwam ik van de vijftiende terug naar de zevende, wat best goed was. De tweede manche was wat moeilijker. Ik moet echt aan mijn start werken om consistenter te zijn naar Spanje. "