MX World

17/10/2020 15:25 - geplaatst door Stingray

Drie Belgen aan de start van de EMX125. Puntenpakken lukt niet voor Baptiste Beernaert (25ste), Junior Bal (31ste) en Yoran Moens (36ste). Haakon Osterhagen lukte de kopstart, maar ondervond dat Lommel niks vergeeft. Hij ging er af, en zo lag voor David Braceras de weg open naar de zege. Hij won voor  Florian Miot die het in de finale zwaar aan de stok kreeg met Max Palsson. Meico Vettik werd vierde voor Guillem Farres. De gevallen Osterhagen klokte af als zesde. Andrea Bonacorsi beperkte de schade door zevende te worden.

De ene Spanjaard won de openingsreeks, de ander, Guillem Farres won de slotreeks en de eindstand. Beiden streden rondenlang om de dagzege in een reeks gelardeerd met enkele mooie duels tussen Braceras, Miot en Cas Valk enerzijds en nadien tussen Braceras en Palsson. Palson zou naar de derde plaats rijden, en hees zich naast de twee Spanjaarden op het podium. Want Farres was ondertussen aan de leiding gekomen en won voor Hakon Osterhagen.  Bonacorsi bezette de vierde plaats en gaat met 44 punten voorsprong op Braceras naar de laatste vier reeksen. al zijn er virtueel nog zeven titelkandidaten. Beernaert werd nu 28ste, twee plaatsen voor Bal met Moens op de 34. 

Wat hebben we vandaag (en eerder al) geleerd: dat er weer een aantal mini-Prado's in de maak zijn, educated by Verburgh!