MX World

17/10/2020 15:47 - geplaatst door Stingray

EK-leider Thibault Benistant schakelde na de eerste bocht heel even de turbo in op zijn Yamaha en raakte meteen lost uit de groep. Naar het einde toe liet de Fransman zich op enkele foutjes betrappen, maar won onbedreigd voor Mattia Guadagnini. Die startte niet zo best en liet een paar flitsende manoeuvres zien in zijn opmars naar de tweede plaats. Geholpen door valpartijen van onder meer Kay De Wolf en Tim Edberg. Hakon Fredriksen werd derde voor Jorgen-Mathias Talvikku en de niet aflatende De Wolf. Romain Delbrassine was de beste Belg als dertigste, een viertal plaatsen voor Jordi Van Mieghem.

Mattia Guadagnini heeft alles, maar dan letterlijk ook alles gegeven om de marge in te krimpen. Hij nam de kopstart voor Talviku en een aandachtige Benistant.  Maar hij gaf zijn troef meteen uit handen door  de Yamaha op één oor te legen voor de wave. Guadagnini verloor niet te veel tijd en ondertussen wist Benistant na twee beklijvende ronden Talviku van de pole te verdrijven. Die werd vervolgens gepasseerd door Guadagnini, de Wolf en Marcel Conijn, ook sterk in reeks een. De Italiaan en de thuisrijder (Eersel), wisselden nogal eens van plaats, mede ook door een val van de Wolf. De achtervolging van Fredriksen strandde op de vierde plaats voor Talviku.

De nieuwe layout van de Heeserbergen is een verademing. Er moet vooral gereden worden hier. Iedereen maakt fouten en er zijn sporen zat om aan te vallen. O ja, de Belgen nog. Tussen Delbrassine en Van Mieghem zaten net geen vijf seconden op 34 en 35. Met 14 op te halen punten trekt Guadagnini naar de herkansing.