MX World

31/10/2020 14:07 - geplaatst door Stingray

De Franse rijder Jimmy Clochet debuteerde in de EMX Open met een reekszege. Hij won nadat hij de ganse reeks aan de leiding reed. Tweede werd ook een debutant, Davide de Bortoli en derde finishte Cornelius Toendel. Deze Noor reed vorige week nog MXGP. Maar in het duel op de Europese titel spelen Clochet en de Bortoli eigenlijk geen rol, tenzij die van derde honden in het kegelspel. Geen van de favorieten kon zich voorin plaatsen. Leider Karel Kutsar wed pas negende en behoudt wel de leiding. Hij werd voorafgegaan door zijn naaste rivalen Toms Macuks en Kim Savaste. Deze laatste nadert tot op 5 punten van Kutsar. Thor voor het vervolg......

Credits: Benjy16MX.De tweede reeks was gelijk aan die van de eerste. Met dit klein verschil dat EK-leider Kutsar nu wel de baas bleef over zijn rechtstreekse rivalen. Cochet won voor De Bortoli, op korte afstand gevolgd door Kutsar en Macuks.  Maar Savaste kon zich pas als achtste laten kwalificeren.

Met nog vier manches te gaan leidt Kutsar met een boni van 12 punten op Savaste terwijl Macuks 33 tellen achter staat. De waarde van dit EK? Opnieuw een open vraag als vandaag de plaatsen 1 en twee bezet worden door debutanten, terwijl er vier rijders uit de top tien niet eens kwamen opdagen. Het zijn vreemde tijden weliswaar, maar dit?