MX World

30/10/2020 11:52 - geplaatst door Stingray

Gisteren raakte bekend dat het Stedelijk Motorcross centrum  Lommel een omgevingsvergunning verkreeg voor het circuit Heeserbergen. Daar werden afgelopen week liefst drie GP's georganiseerd. De omgevingsvergunning is er niet zo maar een. Binnen de opgelegde voorwaarden is het een vergunning voor onbepaalde duur. Het voordele van deze ongelimiteerde geldigheid is dat het bestuur niet om de zoveel jaar een omslachtige procedure moet op starten. Uiteraard moet de vereniging zich wel houden aan de opgelegde regels. Zo onthouden we dat er per jaar 10 weekendevenementen mogen plaats vinden. Ook naar toeschouwers toe is er een limiet, maar die zijn eerder vlot  na te volgen.

Citaat Het Nieuwsblad: Voorzitter Jaak Van Velthoven van het crosscentrum reageert tevreden. “De opgelegde voorwaarden zaten ook al grotendeels in de vorige vergunning, als ik dat zo hoor, want we hebben ze nog niet kunnen inkijken. De bezoekersmaxima liggen hoog, daar komen we in realiteit nooit aan. De klacht over geluidsoverlast hebben we kunnen weerleggen met een deskundige die heeft kunnen meten dat we binnen de wettelijke normen blijven. We vinden dat zelf belangrijk, we kunnen niet meer doen dan ons aan de wet houden.”