MX World

05/11/2020 10:54 - geplaatst door Stingray

Standing Construct GASGAS Factory Racing's Ivo Monticelli werd 10e in de stand van de MXGP van Pietramurata. De Italiaan bleef solide resultaten boeken op eigen bodem en noteerde 14-8 manches op zijn MC 450F. In de MX2-klasse leverde Michael Sandner van DIGA Procross ook regematige wedstrijden af met een 15-13 resultaat. Isak Gifting moest in beide races terugvecht na crashes in de eerste ronde.

Ivo Monticelli was gemotiveerd voor verdere sterke resultaten en keek uit naar de MXGP van Pietramurata na zijn zevende plaats algemeen, op dezelfde locatie slechts drie dagen eerder. Ondanks een geweldige start in het begin van de eerste race, werd hij ingesloten in de krappe tweede bocht. Ivo reed lang op de 16e plaats om in de slotfase een ​​14e plaats te claimen. Race twee zag Monticelli voorop rijden Maar de race werd afgevlagd na een ongeval. In de herhaling sloot de Italiaan aan bij de leidende rijders en zou de hele manche in de top 10 strijden. Ivo maakte een aantal indrukwekkende passes over het harde en snelle Pietramurata-circuit en eindigde als achtste in de manche en werd 10e algemeen.

Een andere rijder die zijn vorm van de vorige ronde wilde voortzetten, was DIGA Procross 'MX2-klasse racer Michael Sandner. Sandner kreeg meer vertrouwen naarmate het seizoen vordert en vocht zich in de eerste race op weg naar een 15e plaats. Moto twee zag meer van hetzelfde, met de MC 250F-bereden rijder die langer voorin bleef, op weg naar de 13e plaats in de race en de 14e overall.

Michaels DIGA Procross-teamgenoot Isak Gifting zag zijn reeks indrukwekkende resultaten ontsporen in ronde 17 van de MXGP. Ondanks het feit dat de jongere in beide races hard vocht. Hij draaide een tijd als vierde in de eerste manche voordat hij uitviel. Meer dan een 18e plaats zat er niet meer in. Op zoek naar herstel in race twee, zou hij weer in de eerste ronde hard crashen. De Zweed vertrok met een achterstand van ruim 30 seconden. Hij toonde zijn ware karakter en vocht tot aan de finish om nog een 18e plaats te claimen.

Ivo Monticelli: “Vandaag was goed maar ook moeilijk omdat de baan erg vlot en snel was. Passeren was moeilijk. Het was geweldig om de tweede race te leiden, maar het was jammer dat er een rode vlag werd getoond. Het is duidelijk dat de veiligheid van de rijder voorop moet staan. Ik begrijp het en ik ben blij dat Jeremy in orde is. Mijn snelheid is er. Ik moet gewoon vooraan beginnen en meegaan met de beste jongens. "

Michael Sandner: “Ik ben erg blij, want beide races waren voor mij foutloos. Ik voelde me zelfverzekerd op mijn motor, maar het was echt moeilijk om te passeren vandaag. Al met al weer een solide dag - punten in beide manches en ik ben erg blij met hoe deze week is verlopen. Ik kijk uit naar de laatste ronde op zondag. "

Isak Gifting: “Vandaag is moeilijk te verteren, zeker na mijn recente races. Het begon goed, met een persoonlijk record in de kwalificatie. De vijfde plaats gaf me vertrouwen voor de races. Helaas crashte ik in de eerste ronde in beide manches. De tweede manche-crash was echt groot. Gelukkig gaat het goed en hebben we nog een ronde om weer een goed resultaat te behalen."