MX World

06/11/2020 10:21 - geplaatst door Stingray

De zeventiende Grand Prix van het seizoen kende twee gezichten. De eerste manche kwam Roan van de Moosdijk niet verder dan een negende plaats. De tweede manche ging de Eindhovenaar hard onderuit maar gelukkig bleef hij ongedeerd en kan hij komende zondag gewoon weer in actie komen. Daarbij is F&H Kawasaki MX2 Racing Team-rijder zeker van de zevende plaats in de eindstand, een mooi resultaat in je eerste volledige WK-seizoen! Deze wedstrijd werd gewonnen door Jago Geerts, Tom Vialle verzekerde zich na de eerste manche van de wereldtitel.

Foto's van Bavo en meer tekst onder Thor.

1e Manche
Na een keurige tweede tijd in de kwalificatie geeft Roan direct aan een goed gevoel te hebben op dit moeilijke circuit. De eerste manche begint helaas niet zo goed wanneer Roan net in de top tien uit de eerste bocht komt. De tweede bocht weet hij mooi kort te draaien waardoor er twee plaatsen gewonnen worden. Vanaf de buitenkant komt Beaton echter naar rechts waardoor het voorwiel van de Kawasaki wordt geraakt en Roan komt ten val. Gelukkig weten de overige rijders de gevallen crosser te passeren en hij moet als laatste opnieuw aan de wedstrijd beginnen. Daarna komt het beest boven in de Brabander want hij rijdt een geweldige inhaalrace en weet nog terug te komen naar een knappe negende plaats.

2e manche
De start van de tweede manche is helaas niet veel beter maar dankzij knap stuurwerk weet Roan snel de top tien binnen te komen. Vervolgens weet hij zich op te werken naar de zesde plaats achter Renaux. Er ontstaat een bikkel hard maar fel duel om de vijfde plaats tussen de rijders. Roan lijkt sneller te zijn maar de Fransman geeft zich niet eenvoudig gewonnen. In zijn gedrevenheid gaat het op een snelle afdaling mis met Roan. Hij gaat keihard onderuit en zijn wedstrijd is voorbij. De medical crew neemt de F&H Kawasaki MX2 Racing-rijder mee voor onderzoek maar daar wordt snel duidelijk dat er gelukkig geen schade is opgelopen!