MX World

11/11/2020 11:16 - geplaatst door Stingray

Infront Moto Racing is verheugd om de voorlopige kalender voor het FIM Wereldkampioenschap motorcross 2021 te kunnen delen.

Het seizoen 2021 begint later dan normaal. Het plan is nu om begin april van start te gaan, zodat de pandemie kan afnemen en de teams en rijders de tests en voorbereidingen kunnen uitvoeren die nodig zijn voor weer een intens raceseizoen. Het doel is om de kalender in het gebruikelijke formaat te houden, hoewel dit, indien nodig, zal worden aangepast aan de evolutie van de COVID-19-pandemie.

Verder Thorren!

De racekalender van 2021 zal 20 GP-races bevatten en vier gloednieuwe locaties introduceren: de MXGP van Oman op het circuit van Muscat, samen met de MXGP van Nederland in Oss, de MXGP van Finland in Itti-KymiRing, al gepresenteerd aan functie in de kalender van 2020 maar vervolgens uitgesteld naar 2021, en de MXGP van Igora Drive in Rusland.

Bovendien keert het FIM Wereldkampioenschap motorcross ook terug naar enkele van de favoriete locaties, waaronder Agueda, Teutschenthal, Orlyonok, Kegums, Jakarta, Semarang, Loket, Lommel, Uddevalla, Afyonkarahisar, St Jean d'Angely, in Xanadu-Arroyomolinos en Neuquen in Patagonië-Argentinië.

Het seizoen begint op 3 april 2021 met de MXGP van Oman, voor men terugkeert naar Europa voor de MXGP van Italië, gevolgd door de MXGP van Portugal, Nederland, Duitsland, Rusland en Letland. Daarna gaat de serie naar Azië voor twee rondes in Indonesië, voordat hij terugkeert naar Tsjechië, België, Zweden en Finland. Eind augustus keert de MXGP terug naar Rusland voor de MXGP van Igora Drive, gevolgd door Turkije, China, Frankrijk, Spanje en eindigend in het prachtige Patagonië Argentinië.

En natuurlijk, na een onderbreking van een jaar, zal 2021 ook de verwachte terugkeer zien van het beste offroad-evenement ter wereld, de Monster Energy FIM Motocross of Nations, die op 26 september naar Imola, Italië, gaat.

Bekijk de volledige voorlopige kalender van het FIM Wereldkampioenschap Motocross 2021 inclusief het FIM Wereldkampioenschap Motocross Dames en de Europese Motocross-kampioenschappen hieronder...