MX World

11/11/2020 20:15 - geplaatst door Stingray

Het doek is - laat - gevallen over 2020. Nog steeds heeft het covid-19 virus dit land en de motorcross in zijn greep. Raar, want de trainingsomlopen hebben onder strikte voorwaarden steeds veilig hun trainingsdagen afgewerkt. Het MXGP-circus kende voor zover bekend maar één positieve geteste rijder. Een besmetting die dan ook nog eens ruim op tijd werd vastgesteld en zo konden er maatregelen genomen worden. Maar niks aan te doen: poort dicht bij de tweede lockdown. Dat ligt achter ons. Maar een motorcross seizoen voorbereiden is al bezig nog vooraleer het andere gedaan is. Bovendien werd enkele weken geleden bekend gemaakt dat Motorsport Vlaanderen, VLM en MC Lille gingen samen werken. Dat werd bekend gemaakt via een strak bericht, zonder veel toelichting. Vandaag kregen we een boodschap van VLM, welke meer en breder licht op de ontwikkelingen in motorcrossland werpt. 

Lees Thor!

Woord van de voorzitter

De weg naar 2021 lijkt nog lang, maar niets is minder waar. Niettegenstaande de grote verslagenheid vanwege de pandemie COVID-19, gaan we toch de aanvang van seizoen 2021 voorbereiden zoals altijd. We gaan niet meer spreken over 2020, waar we alles geprobeerd hebben om toch nog een start te verkrijgen. Vandaar mijn dank aan éénieder die ons heeft bijgestaan om in 2020 toch nog te starten. Niet alleen onze bestuursleden en dienstleden, maar ook onze organisatoren en medewerkers hebben samen met lokale autoriteiten er alles aan gedaan om te starten. Met grote bewondering keken we uit naar de organiserende medewerkers die met vereend gemoed de strijd aangingen. Met spijt in het hart moesten we de strijd staken, maar met de gezondheid voor ogen moesten we de pauze knop indrukken. We gaan niet bij de pakken blijven zitten, en zullen alles in gereedheid brengen om hoopvol 2021 te beginnen.

Samenwerkingen blijven hoog in ons vaandel staan, en ook in tijden van corona blijven deze hoogst noodzakelijk. Vandaar ook dat we de samenwerking op overheidsniveau strakker aanspannen en meegaan onder de vleugels van Motorsport Vlaanderen. Het geeft ons een beter gevoel van zekerheid , en zal ons een ondersteuning betekenen naar de toekomst.
Laat ons al een voorbeeld stellen met de MX protocols die nodig zijn en blijven in 2021. Ook hier hebben deze protocols een mogelijkheid gemaakt voor de uitgevoerde oefeningen.

VLM is toegetreden onder de koepel van Motorsport Vlaanderen, met hierbij de leiding binnen het MX-gebeuren. VLM gaat hierbij de MX organisaties zoals altijd met de nodige hoogwaardigheid afwerken. Zowel de Vlaamse kampioenschappen als Belgische kampioenschappen zullen door organisaties van VLM hun verloop kennen. Op nationaal niveau zal VLM de touwtjes in handen nemen, en dit om de motorcross over de ganse lijn te goeder trouw te kunnen dienen.
Ook zal de deur open gezet worden om samenwerkingsovereenkomsten op touw te zetten met andere bondgenoten. We moeten voor elke motorcross-liefhebber de mogelijkheid bieden tot ontplooiing. We moeten de handen in mekaar slaan, zodat we voor éénieder een respectvol gevoel meedragen tot grote tevredenheid van allen.

De kalender van VLM zal ook meerdere klassen van rijders de mogelijkheid bieden om samen een meer competitief niveau naar boven te brengen. Er zullen ook voor de jeugdige rijders betere vooruitzichten geboden kunnen worden, en de talenten zullen met een gedreven ondersteuning van begeleiders/initiators/trainers kunnen genieten van doorstroming naar hoger niveau.

We gaan alles in orde maken om op een veilige en verantwoorde manier, en ook met de gezondheid in acht te nemen het begin van 2021 te maken. Er dienen regels opgevolgd te worden om deze garanties mogelijk te maken. Vandaar dat wij ook willen vragen om met z’n allen deze opgelegde en noodzakelijke maatregelen op te volgen, ook als ze soms moeilijk te bevatten zijn. Maak het niet moeilijk voor de organiserende instanties, en geef hun het nodige krediet om dit allemaal mogelijk te maken en te houden.

Laat ons samen de schouders er onder zetten, want samen staan we sterk en samen bereiken we meer.

Namens VLM,

Eddy Houtmeyers, voorzitter.