MX World

25/04/2021 10:34 - geplaatst door Stingray

Ook in de 250 cc moet men wachten tot zaterdag om de nieuwe kampioen te kennen. Christian Craig werd uitgeschakeld met een beenblessure in de training. Zo bleef alleen Jo Shimoda over als mogelijke titelkandidaat na Colt Nichols. Het zou dus gaan tussen Nichols en Shimoda. En die ging aan met Thomas Do, die zou gepasseerd worden door Michael Mosiman. Die zou Shimoda aanvallen, maar slaagde er niet in om de leiding over te nemen. Ondertussen waren Jett Lawrence en Nichols bezig om hun slechte start om te buigen. Een viertal minuten voor tijd bezette Lawrence de tweede plaats. Hij leek gevolgd te worden door Nichols, maar die raakte van de baan.  Maar n de slotminuut werd door Nichols, Lawrence en Shimoda gebikkeld om de zege. en die laatste stelde zijn eerste finalezege veilig en houdt zo het kampioenschap nog - relatief - open.

Hier de clip van de 250 (finale).

Hier de uitslag en de stand van de East Coast.