MX World

23/05/2021 19:13 - geplaatst door Stingray

Wie de 'rider' van de MXGP van Rusland in Orlyonok door neemt stelt vast dat de organisatie vraagt om over land enkel Rusland binnen te komen via Helsinki (Finland), Tallinn (Estland of Riga (Letland). Omwille vanhet feit dat er geen open grensovergangen zijn met Belarus. Er zal weer wel iets Russisch achter steken. Maar het geeft wel problemen om Orlyonok te bereiken over de weg voor mens en materiaal. De kortste afstand - deels over verboden gebied - bedraagt  meer dan 3.000 kilometer. Je kan wel vliegen via Moskou en dan naar  Krasnodar. Maar met deze optie kom je midden in de nacht aan in Krasnodar. Ook niet bevorderlijk voor de fysiek en goede luim, dus er rijzen problemen.

En hoe gaan ze die oplossen? Eenvoudig! 'Busje komt zo wordt vliegtuig komt zo....."

Lees verder onder Thor.

"Maarre," zo stelde Johan Cruijff (voetballer), "elk nadeel hep se voordeel." In de MX-zone lopen er gelukkig mensen rond die iets verder denken dan de dag waarin ze leven. En komen ze met een alternatief voor de dag.

Onze zegsman (samengevat): " Heb je al gehoord dat we een vliegtuig hebben gecharterd om naar Rusland te vliegen? Deels uit voorzorg tegen Corona want we nemen alleen neagtief geteste mensen aan boord. Het is ook veel sneller,, we landen in Krasnodar na 4 uur en een rechtstreekse vlucht vanuit Keulen. Bovendien vliegen we overdag. En een leuke bijkomstigheid is dat het ook nog eens goedkoper is. We vliegen aan met in totaal 100 personen van de meest uiteenlopende teams zoals Yamaha, KTM, Husqvarna & GasGas. Dit is overigens iets waar ik al jaren op zit te denken. Naar Rusland is moeilijk kwa vluchten. Het duurt lang, de verbindingen zijn slecht en het is wel duur. Eens ik de zaak op poten had staan gingen we rond bellen en het vliegtuig zat op 5minuten vol. We hebben al diverse mensen moeten teleurstellen. Maar het is nu formeel. We vliegen van Keulen rechtstreeks naar Krasnodar in een Embraer 190!"

En van Krasnodar naar Orlyonok is het nog precies 125 km over de weg.

Knap geregeld!