MX World

14/06/2021 10:28 - geplaatst door Stingray

De  inleiding vindt U terug bij de MXGP.

Onder Thor gaan we meteen door naar de MX2-wedstrijd van KTM. Ook hier zin de credits van Ray Archer.

Tom Vialle kwam naar Rusland om als titelverdediger een statement te maken. Hij had geen nadrukkelijker stempel kunnen drukken op de Grand Prix-resultaten. Een eerste manche holeshot en twee topprestaties betekenden dat de Fransman onbetwist en ongeëvenaard was in Orlyonok. Hij pakte een perfecte 1-1 en leidde alle 36 ronden van beide races.

Rene Hofer eindigde als 5e in zijn eerste Grand Prix,  sinds hij afgelopen zomer een gebroken arm opliep in ronde drie van de 2020-serie. De jonge Oostenrijker opende zijn tweede campagne in de MX2-klasse met een sterke 5e plaats in de eerste manche en was toen in de race voor zijn allereerste podiumresultaat nadat hij de holeshot had genomen en een plaats in de top vijf had vastgehouden. In de laatste ronde tuimelde hij na nauw contact met Ruben Fernandez en kwam als 4e over de finish.

Mattia Guadagnini maakte zijn allereerste Grand Prix-optreden sinds hij in de winter bij het Red Bull KTM Factory Racing-team kwam. De hoog aangeschreven jonge Italiaan deed waardevolle ervaring op in zijn aanvallen naar de 9e en 10e plaats voor de 8e overall.

Tom Vialle: “Een hele leuke dag! Ik heb een geweldig weekend gehad en ik vond de baan erg leuk. We hebben een goede winter gehad en dat heeft vandaag zijn vruchten afgeworpen. Twee geweldige starts en het werk van het team was geweldig, daar ben ik erg dankbaar voor."

Rene Hofer: “Absoluut een goede start van het seizoen. Ik zat niet echt ver naar voor in de eerste manche. Maar ging in de eerste ronde van de 11e naar de 6e plaats. Ik reed redelijk goed in de eerste helft van de race, maar kreeg dan last van dikke armen. Mijn rijden was niet geweldig, maar de top vijf was OK. En meteen de holeshot in de tweede manche! Maar door een klein foutje ging ik terug naar de derde plaats. Ik kon Fernandez goed bijhouden tot hij crashte. Ik maakte tijd goed op Tom, dus het midden van de race was echt goed. Enkele kleine fouten zorgden ervoor dat Boisrame me kon pakken en toen ging ik in de laatste ronde met Fernandez ten onder. Jammer, maar ik ben nog steeds blij om in de eerste vijf in de eerste GP te eindigen. Er zijn nog veel kansen om op dat podium te komen.”

Mattia Gaudagnini: “Niet de beste maar ook niet slecht voor de eerste GP van het jaar. Mijn starts waren niet geweldig, dus daar moeten we aan werken: ik heb het mezelf hierdoor moeilijk gemaakt! Ik ben redelijk tevreden met mijn rijden en de rondetijden waren redelijk goed. Vanaf hier kunnen we alleen maar beter worden. Ik werd 4e in Timed Practice, dus dat was ook positief.”