MX World

31/07/2021 18:11 - geplaatst door Stingray

We vergalopperen ons niet graag, maar onze bron zit wel heel dicht op het nieuws dat hij ons vandaag toonde. Een bericht over Jeffrey Herlings, Lommel en starten. 

Lees het onder Thor! Credits KTM

Een spannende week voor Jeffrey Herlings, wel of niet starten tijdens de aankomende MXGP te Lommel (B) op zondag 1 augustus a.s.
Nadat zijn naaste concurrenten wat steken lieten vallen tijdens de vorige Grand Prix in Loket (CZ), bleef de kloof tussen Herlings en vooral Tim Gajser beperkt tot 51 WK punten.
Niet starten in Lommel betekent dat het verschil in WK punten kan oplopen tot richting de 100, wetende dat daarmee de wereldtitelkansen voor 2021 vrijwel verloren zullen zijn.
Na een laatste bezoek aan Dr. Claes in Herentals (B) afgelopen vrijdag en het bestuderen van de foto's aan zijn geblesseerd schouderblad, kreeg Herlings groen licht om de training te hervatten.
De fabrieks KTM's van Herlings werden ook vrijdag al aangeboden ter keuring tijdens de MXGP te Lommel.
Herlings werkte vandaag (zaterdag) een trainingssessie af in het Nederlandse Deurne en is hoopvol voor morgen.
De grote vraag is of Herlings het kan volhouden beide manches op het loodzware zandcircuit in Lommel, dat zijn schouderblessure verder niet toeneemt en dat hij de kloof tussen vooral zijn rivaal Tim Gajser beperkt kan houden.
De voorbereidingen zijn dus niet optimaal, maar een ding staat vast, sensatie is er weer volop tijdens de MXGP te Lommel, waar ook de andere Nederlandse topper Glenn Coldenhoff zal proberen om op dat oh zo geliefde podium te geraken.
Dat Herlings een bijter is, dat hebben we nog allen vers in ons geheugen door met een gescheurd schouderblad alsnog de eerste manche te winnen tijdens de MXGP te Oss.
Een nog betere bron bevestigde zaterdagavond rond 17.30 de definitieve deelname van Jeffrey aan de MXGP te Lommel.