MX World

31/07/2021 18:49 - geplaatst door Stingray

Vorige week pakte ze nog zilver in Loket. Nu zaterdag werd het de mooiste plak, de gouden, in Lommel. Shana Van der Vlist werpt zich hiermee op als opvolger/rivaal van Nancy Van de Ven, die tot nog toe de dominerende factor was/is in de Nederlandse damescross. En ze is bovendien niet alleen, want ook Lynn Valk hees zich in Lommel als derde op het podium, met gelijke punten als titelverdedigster Courtney Duncan. Het zou wel eens een spannend WK kunnen worden met nog wedstrijden in Afyonkarahishar (1 x of 2 x?) en Arroyomolinos.

Verder lezen onder Thor, credits Infront.

Enkel Kiara Fontanesi kon zich handhaven in het verwachte Nederlandse startgeweld. Van der Vlist, Valk, Fontanesi, Britt Jans-Beken en onze Amandine  Verstappen voerden de top vijf aan. Even later kwam ook Van de Ven daar postvatten. Duncan, de wereldkampioene zat achtste en veel furie zat er niet in voor de kleine Duncan die worstelde met de putten.  Half koers wist Valk de leiding over te nemen van Van der Vlist, maar tot en met Jans-Beken veranderde er niks meer. Duncan werd zesde en de Duitse Daniele Guilen klopte Verstappen voor de zevende plaats.

In de tweede reeks had Duncan wat goed te maken. Dat deed ze met verve door de holeshot voor haar rekening te nemen voor Van de Ven, Fontanesi en Papenmeier. Van der Vlist en Valk waren niet zo best weg. Van der Vlist had vier ronden nodig om in de top vijf te geraken, achter Jans-Beken. Inmiddels was Fontanesi  naar de leiding gereden. In drie ronden reed Van der Vlist zich voorbij Van de Ven, Duncan en Fontanesi naar de leiding. Ze won de slotreeks (voor Fontanesi, Duncan, Van de Ven en Jans-Beken) en pakte de eindzege (voor Fontanesi en Valk, die van de elfde naar de zesde plaats reed)  én de Red Plate (voor Duncan en Valk) mee naar huis. 

Verstappen was in de slotreeks zevende geworden, goed voor de negende plaats algemeen. De ander Belgische dames scoorden geen punten.