MX World

03/09/2021 14:31 - geplaatst door Stingray

Louis Karremans is niet meer. Twee dagen voor zijn 82-ste verjaardag besliste de natuur dat het goed was geweest. Dat Louis niet meer hoefde te vechten tegen de lastige zaken van het ouder worden. Tegen de kwaaltjes, grote en kleine. Het was op........ die eerste september van 2021. 

Ik leerde Louis kennen, zo'n 45 jaar geleden. Als toeschouwer zag ik een fiere man, de baas van de BLM. Een strenge man, soms zelfs nors. Tenminste zo leek het.

Toen ik bij BLM kwam stond ik versteld van de discipline die hij vroeg aan zijn medewerkers. Het moest juist zijn. Volgens de afspraken. Zelf gaf hij het voorbeeld. Ach ja, soms liet hij zich wel eens gaan, na een alweer geslaagde wedstrijddag. En zeker als BLM het haalde van de andere bonden. Trots op de realisaties van 'zijn piloten'.

En ik leerde hem beter kennen. Die strenge, veeleisende man bleek er eentje te zijn met een hart van goud. Wie met hem mee was, wist dat Louis onvoorwaardelijk achter hem stond. Voor Louis bestonden er, uiteraard naast zijn kleine, hechte familie, maar twee hoofdzaken: de BLM en de BLM-ers.

Zeker, hij leidde BLM met krachtige hand. Soms roeide hij tegen de stroom in. Omdat Louis wist wat goed was voor de cross, en dus goed voor zijn BLM. Jarenlang heeft hij onvermoeibaar gewerkt voor  zijn federatie. Niet alleen voor BLM (VLM, JMS), maar ook voor het gehele motorcrosslandschap. Ik weet zeker dat indien de belanghebbenden hem destijds gevolgd hadden in zijn ideeën, dat het motorcrosslandschap er nu beter had voor gestaan. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.

Ik had het voorrecht van met Louis te mogen samen werken. Ik nam ook zijn leitmotiv over: "Spiegel U niet aan iemand anders, doe wat je moet doen....". Ik probeerde ook zijn houding tegenover de BLM-medewerkers over te nemen: streng, rechtvaardig en altijd oog voor de mens achter de mens.

En zelfs toen hij een stap terug zette, bleef hij met zijn volle aandacht bij BLM/VLM/JMS. Tot het niet meer ging...... Tot Louis moest afhaken.

In stilte heeft hij zijn laatste maanden in familiale kring door gebracht. Ik denk dat Louis wist dat het einde nabij was.... en dat hij  daarmee niemand wilde lastig vallen. Tot op zijn laatste dag.

Louis Karremans overleed op 1 september 2021. Maar de stempel en de visie die hij op mij na liet, is voor altijd. 

Louis Karremans - BLM - VLM - JMS, in hart en nieren.