MX World

05/09/2021 16:43 - geplaatst door Stingray

Het moet maar eens gedaan zijn met af te geven op een pocket omloop. Want dat is die van Afyonkarahisar wel degelijk. Hoe dan ook, de perfect geprepareerde baan liet zowel in de MX2 als in de MXGP topwedstrijden zien. Meer van dat astemblieft!

Tom Vialle won de eerste reeks van MX2-klasse waarin hij René Hofer even liet leiden om vervolgens toe te slaan. Jed Beaton leek ook naar Hofer te rijden tot hij plotseling achter Mattia Guadagnini aan reed. We weten niet wat er gebeurde. Hij slaagde er wel in om Hofer te passeren, iets wat even later ook WK-leider Maxime Renaux deed. En Hofer na een voor hem dikke cross toch vijfde werd. Jago Geerts, met een slechte oefentijd na een armoperatie, zou nog negende worden achter ploegmaat Thibault Benistant.

Een geprikkelde Renaux, punten verloren aan Guadagnini, nam het initiatief in de tweede reeks. Op het ogenblik passeerde Tom de Australiër Beaton en leek naar Renaux toe te rijden. Maar Vialle kwam ten val en zo kon Renaux freewheelen naar de zege. Vialle werd tweede voor Beaton, Guadagnini en Hofer. Jago Geerts was een stuk beter gestart. Verloor in de eerste ronden een paar plaatsen. Tot hij een goed ritme vond en in de clinch ging met Ruben Fernandez. Die had een vies manoeuvre nodig om Jago af te houden en liep vervolgens tegen bad karma aan en kwam ten val. Zo werd Geerts zesde.

In de WK-stand deed Renaux al bij al de beste zaak en telt nu 37 punten boni op Guadagnini. Geerts verloor in Afyon wat terrein, maar dat hoeft niet fataal te zijn. En we zijn benieuwd hoe ver de achtervolging van Vialle draagt. Herkansing op woensdag.