MX World

05/09/2021 17:31 - geplaatst door Stingray

Ne crème van een cross, ne grand-cru. De Afyon MXGP bracht wat wij van top motorcross verwachten. Hoewle de lapcharts het niet laten blijken waren de aanvallen niet te tellen.Jeffrey Herlings werd winnaar van de wedstrijd op een beredeneerde manier. Tim Gajse dreigde ten onder te gaan in het KTYM-Kawasaki geweld, maar redde uiteindelijk (voorlopig?) de meubelen. Jorge Prado is op komst, maar heeft nog tijd. Twee verliezers: Romain Febvre, alweer wegens foutenlast en langs de baan rijden en zo, en een verbluffende Antonio Cairoli die het duel met een verloren gelopen strobaal verloor.

Iedereen leek zich al neer te leggen bij de reekszege van Jorge Prado die de kopstart nam voor Febvre en Coldenhoff. Herlings oordeelde anders. Na een goed ingedeelde wedstrijd sloeg hij op het einde keihard toe en won voor Prado en Pauls Jonass. Febvre werd nog vierde voor Cairoli, die  in de tweede keorshelf het gat niet kreeg dicht gereden. Tim Gajser was eigenlijk onzichtbaar in die reeks; hij werd pas zesde na een bleke koers. 

Iets wat hij zich niet al te fel aantrok en in de tweede reeks een ferme draai zou geven. Eerst Febvre uitschakelen. Vervolgens langzaam aan naar leider Prado toe rijden. toeslaan, en niet meer omzien. De leeg gereden Prado werd in de slotronde gepasseerd door Herlings, die al eerder flink wat sport liet zien na zijn matige start. Eén man kreeg niet wat hij verdiende. Antonio Cairoli had net zo goed tweede kunnen worden. Maar bij het opdraaien van de start sprong een hooibaal voor zijn KTM.

Brent Van doninck was onze beste man met een 11de plaats, maar Kevin Strijbos reed zich in de tweede reeks naar een dik verdiende negende reeksplaats. Jeremy Van Horebeek werd zeventiende.