MX World

09/09/2021 08:05 - geplaatst door Stingray

We gaan weer van start! Op zaterdag 18 en zondag 19 september organiseert MSV Overloon een jeugd- en nationale NK wedstrijd. De inschrijving staat inmiddels open voor startbewijshouders op Mijn MON. dit weekeinde kunnen de MON-rijders ook weer terecht in Nederweert-Eind en nog wdel op zaterdag. Op zondag wordt hier een DMXZuid race betwist.

Lees alles over de praktische kant onder Thor.

In Overloon ontvangt met op zaterdag het jeugdprogramma, aangevuld met een vrije klasse en de natte zuiger. Voor zondag bestaat het programma uit MX2 Junioren, MX Open Junioren, Dames/Veteranen, MX2 Senioren/125cc Cup, MX Open Nationalen en MX2/Open Inters.

Voor deze wedstrijd stelt de gemeente verplicht dat iedereen die het circuit wilt betreden een coronatoegangsbewijs dient te hebben. Dit geldt voor alle rijders, begeleiders en publiek vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar zijn vrijgesteld en hoeven niets te laten zien. Een coronatoegangsbewijs is een geldige QR-code in de CoronaCheck-app. Je maakt dit bewijs met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je bent hersteld van corona. Meer informatie over hoe je een coronatoegangsbewijs verkrijgt, is op deze pagina van Rijksoverheid te vinden.

Zowel MON als MSV Overloon zijn erg blij dat deze wedstrijd georganiseerd kan worden. Helaas zijn de omstandigheden waarmee we dit moeten doen niet voor iedereen gewenst. Ook wij vinden het vervelend om iedereen om een test of vaccinatiebewijs te vragen, maar het is helaas een verplichting vanuit de gemeente waar we aan moeten voldoen. Uiteraard hopen wij er samen met jullie een mooie wedstrijd van te maken!

Voor je inschrijving kun je zoals gewoonlijk terecht op Mijn MON. Alle aanvullende informatie is op onze website te vinden; wedstrijd zaterdag / wedstrijd zondag.

Wedstrijd Nederweert op zaterdag 11 september
MC de Peelrijders heeft besloten om alle MON licentiehouders een extra wedstrijd te bieden, door het zondagprogramma van MCC Meijel over te nemen aankomende zaterdag. Dit is géén kampioenswedstrijd en deze telt NIET mee voor ons kampioenschap. Het biedt je echter wel de kans om je te meten met je concurrenten!

Deelname is mogelijk met een startbewijs, trainingsbewijs of daglicentie. Je kunt van start in de volgende klassen:

Dames / Veteranen
MX 2 Junioren
MX Open Junioren
MX2 Senioren / 125cc Cup
MX Open Senioren
MX Open Nationalen
MX2 / MX Open Inters
Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 9 september via Moto Inside. Wil je deelnemen met een daglicentie dan dien je deze aan te schaffen via Mijn MON. Ga naar de webshop en schaf voor € 15,- de daglicentie voor training (en clubwedstrijden) aan.

Deelnemers kunnen op vrijdag vanaf 18.00 uur terecht om te overnachten (€ 10,- per nacht). Volg daarbij de aanwijzingen van de vrijwilligers op. De trainingen zullen om 9.00 uur van start gaan en het wedstrijdschema volgt zo snel mogelijk via MC de Peelrijders. Alle aanvullende informatie is via Moto Inside te vinden.

DMX wedstrijd zondag 12 september

Op de zondag organiseert MC de Peelrijders een KNMV DMX wedstrijd. Naast dit programma gaan ook enkele startbewijshouders-klassen van start, waar zowel rijders met een KNMV als MON startbewijs aan mogen deelnemen. De inschrijving voor de zondag is mogelijk via Moto Inside en zal sluiten op vrijdag 10 september om 18.00 uur. Ook alle aanvullende informatie is te vinden via Moto Inside. De extra startbewijshoudersklassen zijn:

85cc kleine / grote wielen
125cc tweetakt
250cc tweetakt + viertakt
500cc