MX World

31/10/2021 13:02 - geplaatst door Stingray

Dramatische eerste ronde  voor Jago Geerts. Die was als derde door de eerste bocht gekomen na René Hofer en Bastian Boegh Dam. Geerts was eergierig en zette overal waar mogelijk een aanval op. Maar in de tweede westelijke lus ging het fout toen Boegh Dam van zijn lijn afweek en Geerts hem niet meer kon ontwijken. Op dezelfde 100 meter omloop pakte Maxime Renaux Tom Vialle in. Na een opmerkelijk middenseizoen lijkt het frisse er af bij Vialle. Maar geen nood, Hofer redde de meubelen met een onbetwiste reekszege voor Renaux en Ruben Fernandez. Die kwam vanuit de tweede rij waar we heel veel prachtige duels zagen. Het was zelfs zo dat Jedd Beaton en Thibault Benistant in het wiel van Tom Vialle finishten. Maar ook Kay de Wolf, en Conrad Mewse lieten zich positief opmerken. Jago Geerts werd na een slopende achtervolging nog 13de en redt de tweede plaats. Renaux kan in de slotreeks de titel veilig stellen. 

Thor!

De tweede reeks begon in mineur voor de supporters van Jago Geerts. Jago was weer prima gestart, maar verdween na enkele ronden met pech uit koers . Ondertussen was de wedstrijd open gereten door de twee resterende titelkandidaten Tom Vialle en Maxime Renaux. Een waterkans voor de ene en een virtuele titel voor de tweede. Maar Renaux wist dat Vialle te pakken was en schroomde zich ook niet om een fout keihard af te straffen. Renaux leider en boeken toe voor de titel en de dagzege, gezien René Hofer in de buik van de groep zat. Wat  duels in de subtop kleurden de koers, maar de ontknoping was er een van formaat toen Maxime Renaux in de armen viel van het KEMEA team. De Fransman bezorgt hen een eerste 'echte' wereldtitel (noot: Geerts en Renauwx werden eerder Junior wereldkampioen 125).

Samengevat mogen we stellen dat Renaux geen enkele reeks punten niet liggen, al reed hij soms onherkenbaar. Vialle daarentegen  miste enkele wedstrijden en zette ook enkele nul scores neer. Jammer voor hem de de kijkers, zoniet hadden we in het MX2 WK op een ontknoping alla MXGP kunnen mee maken.

Nu rekenen we nog op Jago Geerts om volgende week een GP-zege  te veroveren en de derde plaats veilig te stellen. Vialle lijkt goed op weg naar zilver. Ook al een prestatie op zich.

Oh ja, Renaux won voor Vialle, Fernandez, Hoger en Wilson Todd. Ik hoop dat die laatste een blijvertje is.