MX World

28/01/2022 10:51 - geplaatst door Stingray

Jaja, we wisten het ook wel dat de MXGP kalender eergisteren werd aangepast. Maar we hebben ons bewust wat op de vlakte gehouden, want uiteraard barste op de social media een storm aan reactie los. Vooral het feit dat Nederland zonder MXGP dreigt te komen zitten gaf aanleiding tot heel wat gissingen/negatieve kritiek/veronderstellingen en noem maar op. We proberen nieuws te brengen zoals het gebracht moet worden. Polemieken? Die moeten kunnen zelfs onder deze post.  Ieder zijn mening. We hoeven het zelfs niet eens te zijn. Maar het nieuws is zoals het ons wordt aangeleverd: door Infront dus. 

En dat leest U onder Thor, met de nieuwe kalender er bij.

Infront Moto Racing is verheugd om de bijgewerkte kalender voor het FIM Wereldkampioenschap motorcross 2022 te delen.

Er zijn verschillende updates doorgevoerd om het komende raceseizoen, waarin de MXGP terugkeert naar het buitenland, soepel te laten verlopen, evenals naar enkele favoriete locaties die de afgelopen twee jaar niet op de kalender stonden.

De belangrijkste veranderingen zijn onder meer de MXGP van Lombardije die plaatsvindt op 5/6 maart, gevolgd door de MXGP van Patagonië-Argentinië die op 19/20 maart terugkeert naar de geliefde locatie van Villa La Angostura, evenals de MXGP van Portugal die op 2/3 april op de racekalender zal verschijnen, na het missen van een GP in de afgelopen twee jaar.

Verder zijn de locaties voor de komende MXGP van Indonesië en MXGP van Jakarta ook bevestigd en zullen deze in het laatste weekend van juni en begin juli naar Samota - Sumbawa en Jakarta gaan.

De rest van de kalender blijft hetzelfde, met slechts één TBA-evenement op 17/18 september voor de Monster Energy FIM Motocross of Nations in Redbud.

Daarnaast is Infront Moto Racing verheugd om aan te kondigen dat het Junior Motocross Wereldkampioenschap 2022 zal plaatsvinden in Vantaa, Finland op 27/28 augustus.

Noot: in september is er nog een datum vrij.......