MX World

11/04/2022 10:25 - geplaatst door Stingray

Er komt enige regelmaat in de MXGP. Tiim Gajser won eigenlijk op vrij gemakkelijke - al is dat relatief - wijze zijn vierde MXGP en stond elke wedstrijd al op het podium. Jorge Prado is er ook niet van weg te branden, maar komt momenteel iets te kort, al won hij vorige week in Agueda. en achter die twee zit het voltallige Yamaha factory team van Louis Vosters, klaar om een GP te winnen. De Jeremy Van Horebeek en Brent Van doninck doen wat in hun mogelijkheden ligt.



Na de eerste passage leidde Glen Coldenhoff voor Tim Gajser, Jorge Prado, Jeremy Seewer en Mitch Evans. Dat zou bijna tien ronden lang (-minus Gajser die in de elfde ronde de leiding over nam) zo blijven. Ook Coldenhoff stond zijn tweede plaats niet meer af. Toen verzwakte Evans en werd Maxime Renaux vijfde. En even later vierde toen Seewer ten val kwam. Seewer die het publiek op zijn hand kreeg door een fenomenale jump achter de pitlane. Een goeie Calvin Vlaanderen en Van Horebeek wisten ook de verzwakkende Jed Beaton nog te passeren. Van Doninck startte niet zo goed en verloor in de tweede ronde vijf plaatsen. Stuk voor stuk worstelde hij zich terug naar de zestiende rang.

In de tweede ronde duurde het tot vier ronden voor tijd eer de reeksuitslag vast lag. Gajser won voor Renaux? Seewer, Prado en Brian Bogers. Gasjer was er vandoor gegaan in de start, en Coldenhoff kwam in de eerste draai ten val. Er wed flink gebikkeld voor de ereplaatsen. Seewer, dan weer Bogers, weer Seewer en tot slot Renaux die de tweede plaats bezette tot op het einde. Zo jojo-de het vooraan op en neer. We zagen ook een hele goeie Alberto Forato, tot hij uit het zadel geworpen werd en Prado vierde werd voor Bogers. Ben Watson speelde voor het eerst ook mee in de top door zesde te worden voor een bleke Ruben Fernandez en Van Horebeek (zevende indstand). Van doninck reed zich van de 20ste naar de 13de plaats in de reeks, goed voor een 14de stek algemeen.