MX World

01/05/2022 18:06 - geplaatst door Stingray

Nolan Cordens de uit de kluiten gewassen nummer dertien heeft in Meerhout getoond dat zo'n nummer ook geluk kan brengen. In de eerste reeks was Cordens derde geworden. Hij speelde toen niet echt mee in het duel tussen Jens Van Meer en Cedric Grobben. Maar derde, dat was een puik resultaat. Eentje dat zou lonen in de tweede reeks toen achtereenvolgens Grobben en Van Meer ten val kwamen en Cordens riant als leider uit de eerste ronde kwam, gevolgd door  Steve Seronval. De Waal die netjes vierde was geworden in de eerste reeks en zijn Covid helemaal terug de baas is.  Cordens leidde dus, en strak ook. Grobben verzette hemel en aarde en zat vrij snel in de top vijf. Waar hij op tegenstand stuitte van Jordi Van Mieghem en Kenny Janssens, ook geen kleine jongens. Grobben reed wel naar de derde plaats maar zag het nutteloze van zijn achtervolging in. Seronval niet en die naderde nog vrij dicht op Cordens. Maar de Limburger pakte met de reeks ook de eindzege. Grobben werd tweede, Seronval derde. De eerste reeks stond helemaal in ht teken van het duel Grobben en Van Meer. Jens leidde, maar zag Grobbene en geslaagde aanval plaatsen. Grobben maakte een fout en het leek dat VanMeer zou standhouden. Mqaar twee ronden voor tijd eiste Grobben de reekszege op voor Van Meer en Cordens die daar alter zijn profijt mee zou doen. Dieter Vromans regelde de 250 cc met een dubbele reekszege voor zijn teamgenoot Brent Aerden en Kevin Schellens. Bij de zijspannen beheersten Vandaele-Smeuninckx de beide reeksen en gingen in de eindstand Janssens-Gorris en Briers-Van De Plas vooraf. MC Siberië mocht zich in de handen wrijven met een enorme opkomst van publiek achter de Nike-bedrijven.

Nolan Cordens by Rendel Baetens.