MX World

01/05/2022 18:25 - geplaatst door Stingray

In afwachting van een volledig relaas van Robert Gielis brengen we nu een flash rapport van de EMX 65/85 selectie in Lommel. In de 85 cc werd dat een volledig Belgisch podium een oppermachtige Maxime Lucas die beide reeksen won voor Ian Ampoorter. De derde plaats zou naar Douwe Van Mechelen gaan, maar het hadden even goed Jarne Bervoets of Tyla Van De Poel kunnen zijn. Lucas was gewoon de beste man van de dag zoals Ampoorter dat voor de tweede plaats deed. Van Mechgelen was heel slecht gestart in de eerste reeks, maar knokte zich naar de achtste plaats. De vijfde geworden Bervoets moest in de tweede reeks een pitstop maken, en dan is de grote prijs weg natuurlijk. Van De Poel werd tiende in de slotreeks, maar vierde in de eerste. Kortom de Belgen waren de beste rijders van het lot en enkel Freddy Bartlett en Gyan Doensen (in de eerste reeks) konden mee.

In de 65 cc moesten onze jongsten vrede nemen met een uit het hoofd uitgerekende vierde plaats voor Torre Van Mechgelen De zege ging naar de Nederlander Kenzo Jaspers voor Teunis Spijkerman en Harry Dale van het DVS-team. Zani Van Oirbeek haalde wel punten, Mezzavilla en Van Nooten niet, maar ze hebben nog een zee van tijd om te groeien.  

Maxime Lucas by Kabouter Trek.