MX World

06/05/2022 09:14 - geplaatst door Stingray

Het ziet er naar uit dat de bloedarmoede in de MXGP nog niet voorbij is. Niet alleen kwantitatief, maar alweer kwalitatief.  Jorge Prado zal niet starten in Maggiora.....

Lees verder onder Thor.

Joerge Prado, de Red Bull GASGAS Factory Racing-rijder, momenteel tweede in het MXGP Wereldkampioenschap, zal de zevende ronde van het FIM Wereldkampioenschap motorcross 2022, de Grand Prix van Italië, missen na een oefencrash vorige week. Hij liep hierbij een ontwrichte schouder op, die evenwel weer op zijn plaats gezet kon wordenzonder verdere schade. Prado hoopt dat hij de volgende MXGP-ronde in Riola Sardo wel kan racen.
Jorge Prado liep een ontwrichte schouder op bij een kleine crash en hoewel zijn schouder werd verplaatst zonder verdere schade op te lopen, heeft een gebrek aan kracht hem uitgesloten van Maggiora. De blessure zal in de dagen voorafgaand aan de Grand Prix van Sardegna, die op 15 mei wordt verreden, opnieuw worden beoordeeld.

Jorge Prado: "Ik ben vorige week op de training gecrasht. Het was niet een heel grote crash, maar ik heb mijn schouder ontwricht. Een schouderspecialist heeft hem zo snel mogelijk teruggezet en daar ben ik hem dankbaar voor. Ik werk heel hard rechts nu, gewoon om er zeker van te zijn dat ik zo snel mogelijk terug kan. Hopelijk ben ik in Riola Sardo, zolang alles goed gaat. Dat zou een grote prestatie voor mij zijn! Jammer dat ik dit weekend niet kan rijden "Ik ben tweede in het kampioenschap en in de strijd om de titel. Maggiora is een circuit dat ik ook leuk vind! Ik hoop dat ik mijn GASGAS weer op de baan kan zetten in Sardegna."

Red Bull GASGAS Factory Racing wordt dit weekend vertegenwoordigd door Mattia Guadagnini en Simon Langenfelder op het thuisveld.