MX World

04/05/2022 08:28 - geplaatst door Stingray

MXGP-wereldkampioen Jeffrey Herlings zal waarschijnlijk de competitie laten voor wat ze is voor de rest van het motorcrossseizoen van 2022. Hij zal een ​​operatie te ondergaan aan zowel de linker- als de rechter onderste ledematen. Om zich vervolgens voor te bereiden voor het FIM Wereldkampioenschap motorcross 2023.

Lees verder onder Thor......!

Herlings is niet voldoende hersteld van de linkerhiel die hij minder dan twee weken voor de openingsronde van de campagne van 2022 brak en de toestand van zijn voet betekent dat een vergelijkbare impact verdere schade en tegenslagen kan veroorzaken.
Na besprekingen op het Motorsport-hoofdkantoor van KTM in Munderfing, Oostenrijk, besloot het management van Red Bull KTM Factory Racing samen met Jeffrey te kiezen voor twee verdere medische procedures, de rest van de MXGP-seizoen 2022 of een mogelijke deelname aan de komende AMA Pro National motorcross-serie in de VS die eind deze maand begint. Het werd het eerste.

De 27-jarige zal een plaat laten verwijderen en zijn linkervoet laten corrigeren en zal ook een tweede keer naar de operatiekamer gaan voor een herstel van de lastige rechtervoet. Om zo het ongemak en de inflexibiliteit te verminderen. Herstel en rehabilitatie van beide processen betekent dat 'The Bullet' de winter in kan, fit en klaar om te testen en te trainen met het oog op een mogelijke derde MXGP-titel in 2023.

Herlings is een trouwe Red Bull KTM rijder sinds hij in 2010 met het fabrieksteam deelnam aan het FIM Wereldkampioenschap motorcross. Hij heeft vijf titels behaald: drie in MX2 met de KTM 250 SX-F en twee in MXGP met de 450 SX-F, waaronder een van de meest dominante seizoenen in de moderne tijd in 2018. En vervolgens de onvergetelijk spannende wedstrijd in 2021 die werd gewonnen in de laatste manche en met slechts vier punten. Met 99 Grand Prix-overwinningen is Jeffrey slechts twee overwinningen verwijderd van het all-time record.

Jeffrey Herlings: “Ik wou dat de situatie niet zo was en het is zo frustrerend dat mijn carrière me steeds weer dingen op het spel zet! Ik ben herstellende van de blessure, maar de conditie van mijn voet - vanwege een aantal oude problemen - betekent dat hij niet in de beste vorm is en niet genoeg om na te denken over het racen op het hoogste niveau deze zomer. Het is jammer om niet met de nummer 1 plaat in MXGP te racen of na te denken over de kans om de AMA Pro Nationals te doen. Maar we hebben onze beslissing genomen en nu is mijn enige doel om mijn lichaam in orde te krijgen, pijnvrij te worden en na te denken over voorbereiding op 2023. Het voelt nog ver weg, maar ik weet dat het ook snel zal komen. Dank aan al mijn fans voor de steunbetuigingen en natuurlijk aan het beste team in de sport. Red Bull KTM heeft altijd achter mij gestaan en ik ben echt dankbaar dat ze dat nog steeds doen. ”

Robert Jonas, Head of Motorsports Offroad: “Dit was zowel een moeilijke als een gemakkelijke beslissing. Het was moeilijk voor Jeffrey om meer races te missen, vooral toen er een aantal verleidelijke doelen voor hem waren voor 2022. Maar het was ook gemakkelijk omdat hij zijn gezondheid opnieuw in gevaar zou hebben gebracht. We hebben gepraat en de oproep gedaan dat hij de tijd moet gebruiken om zich volledig voor te bereiden op zijn veertiende seizoen bij ons in 2023. We weten allemaal hoe snel en competitief Jeffrey is als hij fit, gelukkig en zelfverzekerd is en dit is hoe we hem nodig hebben in ons raceprogramma.”