MX World

08/05/2022 09:40 - geplaatst door Stingray

De ganse nacht pleurde de regen over de baan in Maggiora. En dat zorgde - het spijt me voor de puristen - voor een spannende slotreeks in de EMX Open. Het leek een Italiaans onderonsje te worden met Simone Croci, Giuseppe Tropepe en Stefano Pezzuto in front. Minder verging het de titelkandidaten. Michael Sandner beperktde de schade. Jose Butron worstelde met het slijk midden het peloton. Maar het slijk zou ze allemaal partenspelen. Croci begon te worstelen en had geen verhaal tegen Tropepe. Die kwam vervolgens tot twee keer toe ten val zodat de goed gevolgde Pezzuto de leiding cadeau kreeg voor Andrea De Bortoli en de herstellende Croci.  De Bortoli verloor terrein. Eerst aan Croci en vervolgens aan Simon Jost. Tomas Kohut zou deze twee nog remonteren. Drama in de slotronde toen Pezzuto de motor stil remde en plots kreeg Croci de reekszege in de schoot geworpen. Kohut werd derde achter Pezzuto, maar voor Jost en de stug voortploeterende Butron. Want die wist dat de terug gevallen Sander nauwelijks of geen punten scoorde. Pezzuto won wel de race voor Butron en Croci en pakt de Red Plate maar naar Spanje. Kohut nadert tot op 2 punten van Sandner.