MX World

08/05/2022 12:12 - geplaatst door Stingray

Na de warm-up van de MX2 en MXGP was de baan flink opgedroogd. Maar  de rijlijnen waren zeer beperkt en ook de gedubbelde rijders zouden die gebruiken. Uiteindelijk heeft het geen invloed gehad op de race. Hakon Osterhagen veroverde de leiding voor Cornelius Toendel. En dat bleef zo tot op de finish waar het verschil een dikke kart minuut bedroeg. Sacha Coenen startte niet (schouder uit de kom gisteren). Broer Lucas viel op nagenoeg dezelfde plaats en wijze als zijn broer. Hij zou wel kunnen hernemen en nog vijftiende worden. De  minder goed gestarte Rick Elzinga viel uit in ronde twee. We kregen nogal wat volk op de derde plaats met Eddy Jay Wade, daarna Michael Stauffer en tenslotte Andrea Bonacorsi die het vol hiel voor Davide Braceras en Camden McLellan. Toendel, Osterhagen en Braceras stonden op het podium.Voopor Toendel kwam daar nog de begeerde Red Plate bij. Elzinga is nu tweede op 17 punten van de leider. Osterhagen schuift naar de derde plaats en Lucas Coenen valt terug naar de zesde stek.