MX World

08/05/2022 12:54 - geplaatst door Stingray

Er was aan de baan gewerkt, maar volgens mij hadden ze dat beter niet gedaan. Mattia Guadagnini en Tom Vialle troefden Jago Geerts af in de tweede bocht. Maar twee bochten verder ging de Italiaan plat en de Fransman knalde er op. Geerts die geslepen voor de binnenkant koos was meteen leider. Terwijl ploegmaat Thibault Benistant door Vialle ook nog onvrijwillig tegen de vlakte werd gewerkt. Kay Karssemakers reed in tweede stelling maar  tegen de aanvallen van Stephen Rubini en Kay De Wolf was hij niet bestand. De Wolf die meteen door ging naar de tweede plaats. Om dan in de fout te gaan zodat Isak Gifting derde werd voor Liam Everts welke gisteren een slechte kwalificatie kende. De Wolf herpakte zich nadat hij even door Vialle was gepasseerd, maar later fantaseerde hij  iets te veel en legde de motor te ver plat, tot op de grond zelfs. Everts werd dan weer vierde, maar Vialle zette enorm veel druk. Vergeefs want Liam zette met de vierde plaats zijn beste resultaat ever neer. Voor hem Gifting en op de tweede plaats Rubini, ook al met zijn best ever. En Jago Geerts dan? Hij behaalde misschien - op zicht - de gemakkelijkste zege van het seizoen. Als leider kon hij de ideale lijn benutten, die bij elke ronde nog wat idealer leek. Halfweg koers nam hij afstand van Rubini. Ik denk dat Jago niet eens moe was aan de finish. In elk geval neemt hij nu toch wat afstand op Vialle en de rest.

Reeks 2? Thor!

In reeks twee lag de baan er bijna bij zoals gisteren. Kwasi gelijke start, waarbij Vialle Geerts even mee naar buiten nam, maar wel overeind bleef. In het geharrewar werd Jago even weggeblazen, maar in bocht drie zat hij al op de derde plaats na Vialle en weer Kay Karssemakeres. Verderop De Wolf, Langenfelder en Adamo. Karssemakers zou Geerts lang, misschien te lang aan de praat houden. Pas na vier ronden kon hij een foutje afstraffen, maar hij moest blijkbaar ook enkele ronden naar adem happen. Pas vier ronden voor tijd kon Jago versnellen. Hij reed de vijf seconden kloof dicht, maar een echte aanval op zetten zat er niet meer in. Maar met de 1/2-score lag de GP-zege wel vast. Vialle werd tweede en staat nu in de WK-stand op zes punten. Stephen Rubini werd pas zesde achter Langenfelder, De Wolf en Mikkel Haarup, maar het volstond wel om als derde naar het podium te mogen. Voor he eerst in zijn WK-carrière. Liam Everts kon zijn straffe eerste reeks niet evenaren en werd dertiende in de reeks en achtste in de GP. Florent Lambillon kwam in reeks één ten val en startte niet meer in de tweede.