MX World

08/05/2022 13:58 - geplaatst door Stingray

Wat 's morgens nog een mudrace leek te worden, kenterde in de loop van de dag. Bij de MXGP zagen we maar één ideale lijn, die al stofte. Calvin Vlaanderen haalde het in de start.  Gajser maakte een leuke move van 4 naar twee, maar Maxime Renaux counterde. Pauls Jonas zat op vier en Jremy Seewer op vijf. Ook de Belgen zaten in de top tien. Na de studieronden bleek al snel dat passeren heel moeilijk worden. Wellicht was alleen bij een fout een overname mogelijk in de top van de race. Pas na 13 minuten gebeurde er wat toen dat gebeurde bij Vlaanderen en Renaux meteen naar de leiding reed. Het beste leek er af bij Calvin, want een ronde later moest hij ook Gajser laten passeren. Gajser reed gemakkelijk naar het wiel van Renaux. Pas bij zijn derde aanval op dezelfde plaats slaagde hij er in om Renaux te kloppen. Gedemoraliseerd moest die ook Seewer laten gaan, nadat die al vroeg Jonass en later Vlaanderen passeerde. Daarna stapelden de Yamaha-rijders de ene fout na de ander op zodat ze niet in de buurt van Gajser raakten. Tim permitteerde het zich om de nutteloos - regen - geworden bril weg te gooien. Jeremy Van Horebeek werd zevende, Brent Van doninck twaalfde.

Reeks twee onder Thor.

Tim Gajser had geen goede start nodig om de reeks naar zijn hand te zetten. Pas als vierde weg passeerde hij op vrij korte tijd Seewer en BenWatson. Zo kwam hij bij leider Jonass, wat vroeger een 'Oost-Europees' duel zou genoemd worden. Niet voor lang, want de zegehonger en het tempo van Gajser waren voor iedereen, dus ook voor Jonas te hoog die als leider door Pauls Jonass was afgelost en ook de Let moest er aan. Ondertussen   veroverde Seewer de tweede plaats en regende het achter Watson valpartijen van onder meer Forato, Jonass, Coldenhoff. Vooran wijzigde er niks en won Gajser de slotreeks voor Seewer, Renaux alle drie podium), Watson en Fernandez. Jeremy Van Horebeek bezette op een gegeven moment de zevende plaats maar werd verjaagd door door iMch Evans en Vlaanderen. Brent Van doninck won zeven plaatsen en werd elfde.

Gasjer telt nu 81 punten voorsprong op Renaux en 105 op Seewer. Het lijkt er op dat we in 2022 geen topjaar krijgen zoals vorig seizoen.