MX World

09/05/2022 09:36 - geplaatst door Stingray

Vorige week moest Cedric Grobben vrede nemen met een ereplaats, waar we Nolan Cordens als reeks- en eindwinnaar begroeten. Cordens zou zich in Sint Huibrechts Lille weer tonen en werd derde in de eerste reeks, maar kende problemen in de tweede. Kenny Jansen lukte de kopstart voor Grobben, Jens Van Meer, Jordi Van Mieghem en Cordens. Van Meer viel en moest achteraan aansluiten. De ander drie zouden snel voorin komen waarbij zich ook Steve Seronval aan sloot. De top vier lag dan vast, en de kruiding van de race kwam van Glenn Bielen en Van Meer die op vijf en zes af sloten.

De tandem Grobben-Bielen beheerste van meet af aan de slotreeks. Bryan Engelen en Enzo Aerden probeerden aan te pikken maar ze werden langs achter aangevallen door Seronval en de slecht gestarte Van Meer. Jens zou later ook de maat van Seronval nemen. Grobben won uiteraard en de tweede plaats van Bielen leverde ook zilver algemeen op voor Seronval. Aerden haalde het dit keer in de MX2, met gelijke punten op Dieter Vromans, waar Joran Moens derde werd.

Credits: Switch