MX World

12/05/2022 10:16 - geplaatst door Stingray

Tijdens de derde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in het Italiaanse Maggiora heeft Husqvarna BT Racing met Lucas Coenen een tweede plaats weten te behalen. Deze positie pakten ze in de eerste manche. In de tweede manche kwam Lucas bij de start ten val en moest een inhaalrace rijden. Dit deed hij goed en kreeg gedurende de wedstrijd de top tien in zicht. Helaas kwam hij toen opnieuw even ten val waardoor hij uiteindelijk vijftiende werd. Sacha Coenen kwam bij de start van de eerste manche ten val en viel hierbij zijn schouder uit de kom. Deze week zal zijn schouder in Frankrijk worden onderzocht en dan zal er bekeken worden hoe het herstelproces eruit zal zien!

Op zaterdag lag de baan van Maggiora er perfect geprepareerd bij. Door de mooie weersomstandigheden was de baan volledig droog en lag deze er snel bij. Beide rijders keken uit naar de eerste manche maar helaas begon deze met een tegenslag voor Sacha. Hij kwam bij de start met een andere rijder in aanraking en viel. Hierbij schoot zijn schouder uit de kom waardoor het weekend er voor Sacha gelijk op zat. Lucas kwam goed weg bij de start en had al snel de tweede plaats in handen. Lucas werkte een constante wedstrijd af en wist netjes stand te houden op deze positie. Met deze tweede plaats had hij voor de zondag een goede uitgangspositie om op het podium te finishen.

Helaas bleef ook Lucas niet verschoond van tegenslag want na de start van de tweede manche was hij betrokken bij een valpartij en moest als laatste aan de wedstrijd beginnen. Hij begon aan een sterke inhaalrace en wist de ene na de andere rijder te passeren. Met nog een aantal ronden te gaan kwam hij aan op een dertiende plaats en kwam steeds dichterbij de top tien. Helaas kwam hij toen in de slotfase nog even een keer ten val waardoor hij uiteindelijk als vijftiende over de finish kwam.

Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement, wat ook zijn positie is in de tussenstand van het kampioenschap. Aankomend weekend wordt de vierde wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap verreden in Riola Sardo, Sardinie.