MX World

12/05/2022 10:11 - geplaatst door Stingray

Vier weken na een hernieuwde operatie om een ​​bottransplantaat op zijn rechterbeen uit te voeren, had Romain Febvre dinsdag een nieuwe afspraak met zijn chirurg. Hij onderging  verschillende medische onderzoeken om de situatie te evalueren.

“Natuurlijk zou ik willen dat het sneller gaat, maar het genezingsproces verloopt normaal. Het bottransplantaat ziet er goed uit, ook al zal het nog even duren voordat het bot definitief is geconsolideerd”, legt Romain uit, die vorige week voor dit laatste bezoek aan zijn chirurg verschillende korte testsessies op de fiets maakte. “In feite wilden we weten hoe pijnlijk mijn been was tijdens het fietsen, en ook om te zien hoe mijn been een paar uur na een training aanvoelde. Het waren geen lange sessies, maar ze waren genoeg voor mij om de pijn te evalueren en voor mijn arts om te begrijpen hoe mijn lichaam had gereageerd,” vervolgde hij. Omdat de medische onderzoeken bemoedigend waren, is het nu aan Romain om zijn toekomstige trainingsprogramma te bepalen. “Mijn dokter vertelde me dat het pijnniveau me zal leiden, en het is aan mij om de frequentie en de intensiteit van de trainingen op de fiets te bepalen. Op dit moment is het plan om stap voor stap verder te gaan, en de evolutie te bepalen. Het is te vroeg om een ​​datum te overwegen om terug te racen; de tijd zal het ons leren", voegde hij eraan toe, hoewel hij natuurlijk ongeduldig is om opnieuw samen met zijn teamgenoot Ben Watson aan de start te verschijnen.

Antti Pyrhonen (KRT-teammanager): “We zijn erg blij dat Romain de volgende fase in zijn herstel bereikt en kan gaan rijden! We hebben allemaal op dit moment gewacht en we kijken er naar uit om samen verder te werken op de baan, maar we zullen dit stap voor stap zorgvuldig doen. "