MX World

03/06/2022 08:28 - geplaatst door Stingray

Het is een klassieker in de internationale motorcrosswereld: de grand-prix van Markelo. Op het loodzware circuit op De Herikerberg is al menig iconisch duel uitgevochten. Motorclub Ons Genoegen viert de negentigste verjaardag met een duik in haar eigen roemrijke historie. 
Zo ongeveer elke coureur van naam en faam moet op z'n minst één keer een cross op De Herikerberg hebben gereden. Veel van deze namen komen voorbij tijdens de tentoonstelling van de jubilaris.

Lees verder onder Thor....


Volgens Herman Zwiers en Gerrit Schreurs, enkele van de stuwende krachten achter Ons Genoegen, zijn er de komende week in cultureel centrum Het Beaufort vooral heel veel historische foto's te zien. "Waarbij eigenlijk alle aansprekende namen wel aan bod komen. Maar niet alleen hebben we foto's. Behalve enkele motoren van coureurs die hier hebben we gereden, hebben we bijvoorbeeld ook een shirt van Dave Strijbos, een grootheid uit de motorcross."
Recent is er een podcast opgenomen onder leiding van de bekende muziekproducer en motorcrossliefhebber Edwin van Hoevelaak, waarbij Bennie Jolink - Normaalzanger en gepassioneerd motorcrosser - en het aanstormende talent uit de MX2-klasse Kay de Wolf vertellen over hun ervaringen met De Herikerberg.
Ook van de partij in de podcast: Gerrit Wolsink, alias 'De Vliegende Tandarts'. Het was in 2018 Jeffrey Herlings, die ooit als eerste Nederlander wereldkampioen in de koningsklasse werd. Maar eigenlijk had Wolsink dit al enkele decennia eerder moeten doen. Maar uitgerekend in de laatste race op het circuit De Herikerberg ging het op het nippertje mis. Wolsink, die indertijd ooit model stond voor de Normaalklassieker 'Oerend hard', vertelt erover in de podcast.
De expositie duurt van 5 tot en met 11 juni. De podcast is onder meer te beluisteren via Spotify en de website van Ons Genoegen.

Maar ook de toekomst komt aan bod. Daarom organiseert men op woendagavond 8 juni een netwerkavond. Op deze netwerkavond staat de toekomst van de motorsport en de ontwikkeling van het elektrisch rijden centraal. Sprekers op deze avond zijn Patrice Assendelft (KNMV), Elmar Dohms (EMX powertrain) en Edwin van Hoevelaak (Muziek producer en MX liefhebber). Deze avond zal gepresenteerd worden door Kristel Veltkamp (Redboots). Wil je deelnemen aan deze avond die start om 20 uur? Meld je dan aan via DEZE LINK.