MX World

04/06/2022 18:06 - geplaatst door Stingray

Bij de start begon het te regenen in Ernee. Nadat enkele ronden lang de nieuwkomers Toni Giorgessi en Matteo Russi voorin meedraaiden achter leider Ivano Van Erp trok een wolkbreuk over de omloop. Terwijl het leek alsof Van Erp rustig zijn beste spoor kon kiezen raakte hij bij een afsprong uit balans, moest wat diepe sporen kruisen en kwam ten val. EK-leider Cas Valk was goed bezig en stoomde op van de vijfde naar de tweede - excuseer - eerste plaats. Karlis Reisulis draaide goed mee en schoof naar twee voor Van Erp, onder druk gezet door Alexis Fueri. De Fransman ging er voor en knokte zich voorbij Reisulis in het wiel van Valk en nam vervolgens de leiding over. Hij leek naar de zege te rijden. Maar twee ronden voor tijd consternatie toen Fueri plots onvindbaar leek en Valk de resterende twee ronde naar de zege reed. Hij nam uiteindelijk nog een kleine halve minuut op ploegmaat Fueri. Derde werd Karlis Reisulis. Van Erp werd nog vierde werd voor een andere Fransman, Mathis Valin.