MX World

04/06/2022 19:14 - geplaatst door Stingray

De kwartliters begonnen nog in ideale omstandigheden aan de race, na kopstart van Mike Gwerder. Maar de toppers waren wakker met meteen Yago Martinez maar vooral Lucas Coenen in de hoofdrollen, samen met Cornelius Toendel. EK-leider Rick Elzinga zou pas later aanhaken. Gwerder kwam ten val en Coenen nam over. Even verder sweepte Toendel als afgeschoten met een catapult naar de tweede plaats. Ondertussen barstte er een verschrikkelijke strijd los rond de ereplaatsen tussen een tiental rijders. Buiten beeld verspeelde Coenen de leiding aan Toendel en kwam als vijfde door met voor hem nog Martinez, Elzinga en Jorgen-Matthias Talviku. Ook Dave Kooiker ging het duel met Lucas aan maar kwam hierdoor ten val. Maar ook Coenen verdween uit de race. Even later ging ook Toendel spectaculair over de kop bij een afsprong, wellicht omdat hij de motor in vrij schakelde. Hij kon nog net voor Martinez hernemen en reed weg van de Spanjaar en Elzinga, die moet bikkelen teen Talviku. Toen ging Toendel voor de tweede keer neer en werd hij langs alle kanten gepasseerd door zijn achtervolgers. Martinez leidde. Zou wel aangevallen worden onder de regen die het circuit begon te geselen. Maar niet gepasseerd. Zo won hij voor Elzinga en Talviku. Quintin Prugnieres en Andrea Bonacorsi werden vier en vijf. De als twaalfde vertrokken Sacha Coenen werd mooi zevende en Wesley Dieudonne 26ste.