MX World

04/06/2022 19:50 - geplaatst door Stingray

Na de uitgeregende EMX125 reeks werd er niks aan de omloop gedaan om de situatie te verbeteren, op de laatste bocht na. Of dat er iets mee te maken heeft weten we niet maar in de start werd Jago Geerts langs achter aangetikt en viel met een tros andere rijders. Hij zou onmiddellijk de race verlaten. Ondertussen leidde Simon Langenfelder voor Tom Vialle, Thibault Bensitant en Liam Everts. Het werd geen race, maar een survival tocht. De top vier zou niet veranderen van de tweede tot en met de achtste ronde. Daarna verloor Liam zijn vierde plaats aan Kevin Horgmo en Stephen Rubini. Er reden acht rijders in de elfde ronde. Laengenfelder reed perfect de zeldzaam opdrogende lijnen en  won met ruime voorsprong op Vialle en Benistant.

Jago Geerts kreeg ter plaatse nog radiografie. Daarbij werd vastgesteld dat de val veel pijn, maar geen zichtbare blessures had veroorzaakt. Er zal nog de ganse avond intensief gewerkt worden om Jago fit te krijgen.