MX World

04/06/2022 20:07 - geplaatst door Stingray

Er werd heel wat afgepalaverd vooraleer de MXGP-rijders van start gingen voor hun kwalificatie. Eentje die begon met het forfait van veel rijders uit de top tien.   Gajser, Seewer, Prado, Coldenhoff, Fernandez, Jonass..... Ze protesteerden tegen de slechte omstandigheden. Maar Infront plooide niet en er werd gereden. Wie gelijk heeft in deze? Ik weet het niet, maar met overleg was er wellicht een consensus uit ge komen. Wie reden dan wel? Wel de Belgen. Jeremy Van Horebeeck zou tweede worden voor Brent Van doninck. En de zege was voor het Belgische Honda Team van Jacky Martens. Want Henri Jacobi leidde aanvankelijk voor Nicola Lapucci, maar na een ronde of zes nam Van Horebeek over. Brent was als zesde gestart en passeerde onderweg Benoit Paturel, Lapucci en Maxime Renaux, die als thuisrijder wellicht geen forfait dorst te geven.