MX World

05/06/2022 09:29 - geplaatst door Stingray

Onder moeilijke maar doenbare omstandigheden trokken twee blokken de 125 cc finale op gang. Karlis Riesules en Ivano Van Erp zett het Yamaha blok tegen de Fantic mannen Aexis Fueri en Cas Valk. Heel veel actie in de eerste tien minuten met Van Erp die de leiding veroverde terwjl de Fantics mekaar vol bekampten. Valk kwam in bezit van de derde plaats toen Fueri even uit de baan ging. Idem dito voorin toen Karlis Reisulis ook ambitie had om overnieuw leider te worden. Begrijpelijk, want Maar hij verloor terrein toen ook hij even een omweg maakte. Maar het bleef spannend toen Van Erp ten val kwam en Karlis leider werd. Maar Valk stootte in dezelfde beweging door naar de tweede plaats zodat zijn eindzege weer gered was. Het leek er op dat hij voor de reekszege ging, maar hij dacht even na ens telde zich tevreden met de tweede plaats. Van Erp bleef derde voor Fueri en Marc-Antoine Rossi. Valk veroverde zijn derde eindzege van het seizoen. Hij blijft leider, met Karlis Reisulis die over Fueri naar twee op schuift. Ook Van Erp boekt een plaats wist op Janis Reisulis.