MX World

05/06/2022 18:19 - geplaatst door Stingray

Nicola Lapucci, voor de verandering heel snel in de start, vergat rechtsom te draaien, terwijl een hele klad links van hem dat wel wilde. En massaal ten val kwamen. Jorge Prado, Jeremy Seewer en Henri Jacobi leidden. Onze landgenoten Brent Van doninck en Jeremy Van Horebeek zaten mee voorin en zouden dat ook blijven. De Jerre zou een plaats prijs geven aan Tim Gajser. Die stoomde door naar het wiel van Brent. Dan gebeurde er van alles. Brent passeerde de sukkelende Jacobi en Gajser ging onderuit. We zaten dan al in de  de absolute slotfase. Met nog anderhalve ronde te gaan plaatste Seewer de beslissende aanval op Prado.

Zo goed mee starten lukte voor Brent en Jeremy niet in de tweede reeks. Wel voor Prado, Benoit Paturel, Glenn Coldenhoff (gevallen start R1) en Seewer.  In eerste instantie gebeurde er vooraan niks tot Paturel zwaar over de kop ging en Seewer naar de derde plaats ging. De sleutel tot GP-winst lag dus bij Coldenhoff. Die moest ofwel Prado te grazen nemen ofwel Seewer langszij laten. Ondertussen was ook Gajser goed bezig en op het ogenblik dat Coldenhoff  de Spaanse leider inpakte sloot ook Gasjer als vierde aan. Een eerste aanval op Seewer mislukte en twee valpartijen later zou Gajser beseffend at hij ondanks alles een prima zaak deed. Seewer was al zeker van de eindzege, maar om in schoonheid te eindigen pakte hij de tweede plaats in extremis nog af van Prado.