MX World

06/06/2022 09:34 - geplaatst door Stingray

Het Belgische vlaggenschip van het DIGA Procross KTM Racing Team, Liam Everts, liet opnieuw zien dat hij bijzonder geschikt is voor veeleisende en extreem groovy circuits en eindigde de MXGP van Frankrijk op de zesde plaats algemeen. In de extreem modderige kwalificatierace van zaterdag lag Liam Everts na een goede start lange tijd op de vierde plaats. Door een kleine valpartij tijdens het ronden moest Everts uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plaats.

In de eerste race op zondagmiddag legde de jonge Belg met een goede start de basis voor zijn volgende top 10 resultaat. Na 30 minuten plus twee ronden en verschillende inhaalmanoeuvres eindigde Everts de eerste race op de zesde plaats. Ook de start van de tweede manche was uitstekend en Liam Everts wist lange tijd de vierde plaats vast te houden. In ronde zeven sprong Everts te ver en crashte over zijn stuur. Gelukkig kon hij de race voortzetten, maar kon hij zijn ritme niet vinden en finishte hij als een sterke zevende. Liam's zesde en zevende plaats eindigden hem als zesde in het dagklassement.

Liam Everts: "Dit weekend waren vooral de starts, die voor mij allemaal heel goed gingen, belangrijk om een ​​goed resultaat te behalen. Helaas had ik dit weekend niet 100% het gevoel, maar toch ben ik tevreden omdat we er het maximale uit haalden en ons een stukje verder ontwikkelden.”

Maximilian Werner, die dit weekend voor het eerst meedeed aan Team DIGA Procross KTM in de EMX125, crashte helaas tijdens de kwalificatie en kon vanwege zijn blessure niet deelnemen aan de heats. Wij wensen Max een spoedig herstel.