MX World

07/06/2022 11:03 - geplaatst door Stingray

Henry Jacobi van JM Racing Honda heeft tijdens de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee een top vijf plaats weten te behalen. Jacobi reed in de eerste manche na een hele goede start lang op een derde plaats en eindigde uiteindelijk op een knappe vierde plaats. In de tweede manche kwam Jacobi helaas niet tot scoren waardoor een goed eindresultaat in rook op ging! Ivo Monticelli wist in beide manches punten te pakken en Petr Polak behaalde een sterke twaalfde plaats in de tweede manche van de MX2 klasse.

Vervolg onder Thor.

De omstandigheden waren op zaterdag perfect en de rijders hadden het goed naar hun zin op de baan. Echter op het midden van de middag begon het hard te regenen waardoor de baan veranderde in een grote modderpoel. In de MXGP klasse besloten een aantal rijders om niet te rijden maar de rijders van JM Racing Honda gingen wel de wedstrijd in. Jacobi wist de heat volledig naar zijn hand te zetten en veroverde hiermee de pole position. In de modderige omstandigheden wist Monticelli er een vijftiende plaats uit te halen.

Op zondag was de baan vele malen droger en werden de omstandigheden steeds beter. In de eerste manche was het Jacobi die een hele goede start wist te pakken en goed voorin mee deed. Lange tijd had hij de derde plaats in handen maar in de slotfase moest hij deze afstaan en finishte op een vierde plaats. In de tweede manche kwam Jacobi minder goed uit de start en moest aan een opmars naar voren beginnen. Hij werkte zich de top vijftien in en leek hier te kunnen finishen. Helaas kende hij in de slotfase tegenslag en haalde de finish niet. Hierdoor kwam hij in het dagklassement niet verder dan een twaalfde plaats.

Ivo Monticelli bouwt verder richting zijn oude niveau en zette in Frankrijk weer een stap in de goede richting. Monticelli wist op een achttiende en vijftiende plaats over de finish te komen en pakte hiermee negen punten.
Petr Polak wist in beide manches van de MX2 klasse een hele goede start te pakken. In de eerste manche kreeg hij net buiten de top tien rijdend een tegenslag te verwerken en haalde de finish niet. In de tweede manche was hij lang in de top tien te vinden en wist op een goede twaalfde plaats over de finish te komen.

Het JM Racing Honda team zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende Grand Prix, welke volgend weekend verreden wordt in het Duitse Teutschenthal.Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Jeremy Seewer 47 Pnt
2 Jorge Prado 42 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 34 Pnt
4 Tim Gajser 34 Pnt
5 Ruben Fernandez 30 Pnt
12 Henry Jacobi 18 Pnt
16 Ivo Monticelli 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 438 Pnt
2 Maxime Renaux 365 Pnt
3 Jeremy Seewer 339 Pnt
4 Jorge Prado 332 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 306 Pnt
15 Henry Jacobi 132 Pnt
24 Ivo Monticelli 27 Pnt

Daguitslag MX2 Frankrijk:
1 Tom Vialle 45 Pnt
2 Jago Geerts 44 Pnt
3 Thibault Benistant 38 Pnt
4 Kevin Horgmo 36 Pnt
5 Simon Laengenfelder 36 Put
15 Petr Polak 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 427 Pnt
2 Jago Geerts 416 Pnt
3 Simon Laengenfelder 323 Put
4 Kevin Horgmo 295 Pnt
5 Mikkel Haarup 281 Pnt
20 Petr Polak 63 Pnt

Photocredits - Eric Laurijssen