MX World

13/06/2022 08:11 - geplaatst door Stingray

Alexis Fueri is als grote winnaar uit het Teutschenthal gekropen in de EMX125. Zaterdag werd hij nog tweede achter Karlis Reisulis, maar zondagmiddag zette hij de puntjes op de i. Hij ontsnapte samen met Cas Valk uit het peloton. Het Fantic duo bouwde een behoorlijke voorsprong uit op Feruccio Zanchi. Karlis Reisulis, de winnaar van de zaterdagreeks zou pas vijfde worden, en kwam niet in aanmerking voor het podium. De dagzege ging naar Fueri terwijl EK-leider Valk dankzij zijn tweede plaats in de slotreeks het zilver naar zich toe trok voor Zanchi. Valk trekt met een voorsprong van 27 punten naar Lommel. Er zijn voor hen nog drie wedstrijden te gaan.

Sacha Coenen, de pechvogel van zaterdag nam zich voor om revanche te nemen en leidde de tweede reeks in. Hij werd gevolgd door door Maxime Grau, helemaal terug bij zijn eerste race en EK-leider Rick Elzinga. Geen spoor van Andrea Bonacorsi die hopeloos opgesloten zat in het peloton. De ploegmakker van Elzinga zou nog tiende worden en dat volstond voor het brons. Coenen stak de hand uit naar de zege voor Elzinga, die Grau was gepasseerd...... en werd toen te voet gesteld, in de laatste ronde. De Zuid-Afrikaan Camden McLellan werd derde. Lucas Coenen haalde de vijfde plaats op en voor Wesley Dieudonné waren er net geen punten te rapen. Elzinga deed een goede zaak omdat zijn volger Cornelius Toendel niet zo goed uit de verf kwam. Vervolg in Lommel.

Foto: Sacha Coenen.