MX World

13/06/2022 08:27 - geplaatst door Stingray

De drie hoofdlijnen van het MX2 verhaal kan samen gevat worden in de titel. Jago Geerts is tweede geworden in Teutschenthal. Maar toen WK-leider Tom Vialle uitviel met pech wenkte abrupt ook de leidersplaats. Geerts zag ploegmaat Thibault Benistant voor zich uit rijden. Die was in de eerste ronde in duel gegaan en mepte kopstarter Vialle meteen KO. De Fransman, gedreven door zijn succes van vorige week, reed volgens Joël Roelants als op een wolk en was ook voor Jago niet bij te benen. Benistant was overigens al derde geworden in de eerste reeks en dat bracht hem zijn eerste eindzege in de MX2 op. In die eerste reeks, een redelijk vlakke, moest Geerts wel lang bikkelen om Benistant te passeren. Dat geeft weer stof tot discussie op social media. Hij dichtte de kloof op leider Vialle, die als een wervelwind was gestart. Dreigen kon Geerts nog wel, maar Vialle liet zich niet bang maken en won de reeks. Alles lijkt nu weer te herdoen. Van de ene dag op de andere telt Geerts nu 8 punten voorsprong op Vialle. Ik denk niet dat Simon Langenfelder, de huidige nummer drie, nog mee speelt voor de titel. Wiskundig wel, maar de Duitser zakte in de eerste reeks een beetje door het ijs. Hij moet gaan opletten, want de Vikingen zijn in aantocht. Mikkel Haarup stond verdiend op het podium en ook Kevin Horgmo moet enkel nog beter mee starten om voor de grote prijzen mee te spelen.

Liam Everts startte zondag niet. Na zijn crash van zaterdag had hij te veel last van de eerder gekwetste vinger. Pako Destercq en Florent Lambillon kwamen niet in het stuk voor.