MX World

13/06/2022 10:10 - geplaatst door Stingray

Ook hier voor mij drie hoofdzaken uit de MXGP-klasse. Eerst en vooral het uitvallen van Maxime Renaux. Zaterdag gevallen met een verdict dat aan een aantal ruggenwervels toch schade is. Momenteel weten we weinig concreets over zijn toestand. Hij stond na de val zelf nog volledig op. Hierdoor verliest de Fransman zijn tweede plaats in de stand.  Item twee is dat Tiga na enkele mindere weken (ziekte?)  zijn eigenste zichzelve weer is. Niet eens vermoeid na zijn zege in de eerste reeks, en passend voor de aanval op de leider in de tweede. En tertio de geslaagde rentree van Romain Febvre. Na een half jaar mee doen tot op het einde voor het podium? Chapeau! Tertio-en-een-half dan maar de dikke reekszege van Jeremy Seewer. Welja, we zitten in de tweede seizoenshelft, en dan komt de Zwitsre onder stoom.

Vrij strakke eerste reeks met Tim Gajser en Pauls Jonass die het voorin heel leuk vonden. Romain Febvre zat op de derde plaats, en moest enkel Seewer nog laten voor gaan. Leuk om zien was de gedrevenheid van Ruben Fernandez. In reeks 2 schakelde Jonass zichzelf voor het podium uit na een val. We dachten dat Gajser wel een robbertje zou uitvechten met leider Seewer, maar dat duel kwam er niet. Met Prado op drie lag de uitslag van de top drie vast. Toen Calvin Vlaanderen ook Fernandez passeerde was dat ook voor de top tien zo goed als rond.  Gajser staat nu exact 101 punten voor op Seewer en 119 op Prado. Jeremy Van Horebeek viel uit in reeks een, maar toonde zich prima in reeks twee met een negende plaats, waarbij hij in de rug van Glenn Coldenhoff nog dreigde; Prima race ook voor Brent Van Doninck die nu twaalfde werd. Drie plaatsen beter dan in reeks 1, dus mission accompleted!

Op naar Indonesië!