MX World

26/06/2022 07:46 - geplaatst door Stingray

Er is veel gezegd en geschreven pro en contra de GP in Indonesië. Puur sportief kunnen we alleen maar zeggen dat de baan echt wel in orde was. Ook behoorlijk wat publiek, zonder meer. De kwalificatie leverde geen verrassingen op met Tom Vialle, Jago Geerts en Thibault Benistant als beste drie.

Vialle kon die lijn doortrekken in de start van de eerste reeks waarin hij Kay de Wolf, Geerts, Kevin Horgmo, Mickel Haarup en Simon Langenfelder vooraf ging. In de fel bevochten aanvangsminuten knokte Haarup zich naar vier. Ook Langenfelder pakte Horgmo in. Voorin joeg Vialle hte tempo op en moest Geerts aan de bak met de Wolf. Kay kwam ten val bij het opdraaien van de start. Geerts dus naar twee en De Wolf meteen onder druk van Haarup maar die moest aan de kant met pech. Horgmo nam dan de handschoen op tegen de Nederlander, waar ze raakten mekaar bij het uitkomen van een bocht zodat Langenfelder de derde plaats in handen kreeg. Daarna luwde de strijd lust ietwat en bleven de verschillenv an die aard dat er niet echt sprake was van aanvalsmogelijkheden. Vialle won voor Geerts en Langenfelder, Benistant en Hörgmo. De Red Plate van Geerts kwam niet in gevaar, maar Vialle sluipt wel dichterbij, op vijf punten van Jago.