MX World

17/07/2022 12:59 - geplaatst door Stingray

Zeggen dat de eerste reeks in Loket een toppertje was? Neuh, daarvoor was het meesterschap van Thibault Benistant en Simon Laengenfelder te groot. Beiden reden weg van de tegenstand. Maar achter die twee deed jago Geerts een prima zaak door derde te worden na een rondenlang duel met Stephen Rubini. Want de minder goed gestarte Tom Vialle leek vrij goed terug te komen, maar plots stokte het tempo van de wereldkampioen. Hij kende problemen met zijn voorrem, na een aanrijding. Met lede ogen moest de Fransman de ene na de andere rijder voorbij laten. Hij zou pas als tiende binnen lopen en zo kon Geerts me zijn derde plaats de leiding inĀ  het WK terug naar zich toe trekken. Liam Everts reed van de 10de naar de zevende stek. Prima gereden dus. Lucas Coenen reed een tijdje in de punten, maar zou 22-ste worden voor Broer Sacha. Florent Lambillon en Pako Destercks zijn nog te groen voor het WK.

Foto: Thibault Benistant.