MX World

17/07/2022 17:02 - geplaatst door Stingray

Nadat ze in de MX2 al twee dikke prijzen pakten, gebeurde dat ook in de MXGP: Jeremy Seewer won de race met een eerste en een tweede plaats en Maxime Renaux werd tweede, dank zij de zege van de slotzege. Het verhala van de koers was eigenlijk - voor wat betreft de zege - gelopen na goed een halve ronde. Kopstarter Seewer liet zijn motor uitbreken, en Renaux nam gezwind het commando over. Gasjer volgde met Coldenhoff, Mitch Evans (alweer, ook goed in R1). Prado was niet meer, Brent Van doninck wel, weer in de top 10. Niet meer gestart waren Jeremy Van Horebeek en Romain Febvre, beiden ziek. De drie voorin konden mekaar niet los rijden, maar ook niet aanvallen. De top vier lag vast. En op een gegeven ogenblikĀ  begon Gajser volgens mij te rekenen en liet zich zakken in de luwte tussen Seewer en Coldenhoff. Daarachter liet vooral Calvin Vlaanderen zich positief opmerken. Van doninck reed een degelijke koers en sloot af als twaalfde. Seewer loopt een paar puntjes in op Gajser, maar die komt volgende week naar Lommel met een boni van 125 sportieve bitcoins.